Sport

Sa juga “pravac” Evropsko prvenstvo! Srbija i Bugarska podelili bodove

Dragan Stojković Piksi vodi Srbiju na Evro, prvi put od 2000. godine.

Fudbalska reprezentacija Srbije igrala je sa selekcijom Bugarske izjednačeno u poslednjem kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo naredne godine u Nemačkoj (2:2). Kako našoj reprezentaciji odgovara i nerešen rezultat naši fudbaleri su već “kupili” kartu za Nemačku gde se igra prvenstvo Evrope.

Fudbalska reprezentacija Srbije igraće naredne godine na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj, pošto je u poslednjoj utakmici kvalifikacija remizirala sa Bugarskom u Leskovcu 2:2.

Foto: Kristina Krstić

“Orlovi” dominirali u prvih 45 minuta, a onda u nastavku zabrinuli naciju.

Srbija je takmičenje u Grupi G kvalifikacija završila kao druga sa četiri pobede, dva remija i dva poraza, odnosno sa 14 sakupljenih bodova.

Pogotkom Miloša Veljkovića u 17. minutu Srbija je povela na stadionu “Dubočica”, preokret Bugarskoj doneli su Georgi Rusev u 59. i Kiril Despodov u 69. minutu, dok je konačan rezultat postavio Srđan Babić u 82. minutu.

U drugom meču poslednjeg kola Grupe G, Mađarska je u Budimpešti pobedila Crnu Goru sa 3:1.

Mađarska je na kraju prva na tabeli sa 18 bodova, Srbija druga sa 14, a Crna Gora treća sa 11 bodova. Litvanija je kvalifikacije završila sa šest bodova, a Bugarska sa četiri.

Srbija je 16. reprezentacija koje je obezbedila plasman na EURO, posle Albanije, Austrije, Belgije, Danske, Engleske, Francuske, Mađarske, Holandije, Portugala, Rumunije, Škotske, Slovačke, Španije, Švajcarske, Turske i domaćina Nemačke. Žreb za grupnu fazu Evropskog prvenstva održaće se 2. decembra u Hamburgu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com