Sport

Šampioni Evrope su iz Niša

Šampion Evrope Nada Krivačević, vice-šampion Ivan Krivačević

Ostvaren je veliki uspeh na Evropskom prvenstvu koje je održano u Istanbulu gde su reprezentativci Srbije osvojili 7 zlata, 4 srebra i 8 bronzanih medalja. Reprezentativci Srbije iz Kik boks kluba “Niš”, nastavili su tradiciju osvajanja međunarodnih medalja, osvajanjem tri medalje za Srbiju.

Na Evropskom juniorskom prvenstvu, Nada Krivačević, takmičarka iz KBK “Niš” je osvajanjem zlatne medalje potvrdila svoj kvalitet i šampionski niz jer je višestruki šampion Srbije, Balkana i šampion Sveta iz 2022. godine.
Ivan Krivačević, takođe iz niškog kluba, vice-šampion Sveta iz 2022. je zahvaljujući pristrasnom suđenju zaustavljen u finalu posle tri teška meča i morao se zadovoljiti srebrnom medaljom. Janja Savić, svetska šampionka iz predhodne godine, ovoga puta uz nedovoljno volje za pobedom u polufinalu i ostala je na bronzanoj medalji.
Srpski kik bokseri osvojili su čak 19 medalja, od čega 7 zlatnih, 4 srebrne i 8 bronzanih.
“Ovaj uspeh još više dobija na značaju ako se u obzir uzme učinjenica da je zbog velikih finansijskih problema naš put u Tursku i učešće na šampionatu bilo pod velikim znakom pitanja”, kaže selektor  reprezentacije Srbije Srđan Radulović i dodaje:
“Okupili smo najbolje borce, odradili smo mini pripreme na Paliću i na kraju smo se za sve to odužili sjajnim rezultatima i osvajanjem velikog broja medalja”.
Zlato na šampionatu Evrope osvojili su: Nada Krivačević, Sonja Vukšić, Matej Mučibabić, Mišo Vorkapić, Rada Erdeljan, Nada Petronić, Milica Despotović. Srebrom su se okitili: Dušan Žeravić, Ivan Krivačević, Vanja Grbić i Vuk Đorđević (Gard 018) dok su do bronzanih odličja stigli: Janja Savić, Pavle Mitrović (Gard 018), Vasilije Krajnović, Stevan Sekulić, Jovan Sekulić, Uroš Krstić, Strahinja Savić, Aleksa Germek. Uz selektora Srđana Radulovića u stručnom štabu bili su i Radomir Radomirović i Vladimir Bogović.
O kakvom uspehu se radi govori i podatak da je na Evropskom prvenstvu u  učestvovalo 1640 takmičara iz 38 zemalja.
Foto: Vuk Đordjević i Pavle Mitrović, Borilački klub Gard 018
“Konkurencija je bila zaista žestoka, ali imamo izvanrednu generaciju mladih kik boksera. Nekolicina ovih momaka i devojaka bilo je i deo ekipe koja je prošle godine ostvarila najveći uspeh kada smo na juniorskom Svetskom prvenstvu u Italiji osvojili čak 14 zlatnih medalja. Svi ovi rezultati nam daju za pravo da za budućnost srpskog kik boksa ne treba brinuti”.
Ono što naše najbolje kik boksere očekuje do kraja godine je i učešće na seniorskom svetskom prvenstvu u novembru.
Reprezentacija Srbije
“Dug vremenski period bili smo u velikim problemima. Zbog nedostatka finansija nismo mogli da imamo adekvatne uslove za trening i pripreme i nismo mogli da putujemo na međunarodna takmičenja. Uvereni smo da će promene u rukovodstvu Saveza koje su nastupile doneti još bolje uslove za rad, a uz izuzetno stručne ljude koje imamo među trenerima i vrlo kvalitetne borce Srbija će i dalje biti kik boks velesila”. zaključio je Radulović.
Što se tiče najuspešnijeg kluba u Srbiji, Kik boks kluba “Niš”, novi šampioni koji dolaze, nastavljaju tradiciju svojih klupskih kolega šampiona koji su već poznati sportskoj javnosti, pa je red i da se pomenu: Novak Radulović, Stevan Živković, Jovana Krstić, Vladimir Đorđević, Stefan Paunović, Danilo Ratkić, Uroš Živković, Jovana Ignjatović, Natalija Savić, Neda Brkić, Nikola Dimkovski, Nikolina Stevanović, Adam Radovanović, Nada Krivačević, Ivan Krivačević, Janja Savić, Gordana Marjanović, i mnogi drugi osvajači međunarodnih medalja.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com