Virus KoronaZdravlje

KRIZNI ŠTAB DANAS O OŠTRIJIM MERAMA: U slučaju potrebe sve spremno za onlajn nastavu

Član Kriznog štaba Predrag Kon je za TV Prvu izjavio da će se rezultati uvođenja oštrijih mera, pošto je prošlo je samo nedelju dana, tek videti.

Prvi potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić izjavio je da očekuje da će na sednici Kriznog štaba biti razmotrene sve raspoložive informacije na osnovu kojih će biti odlučeno da li postoji potreba da sve škole pređu na onlajn nastavu.

Istakao je da je sastanak Kriznog štaba koji će biti održan u 13 sati prilika da se donesu odluke koje je medicinski deo tog tela pismeno predložio još 20. novembra.

“Ne govorimo o prestanku rada škola, nego svega nedelju dana prelaska na onlajn nastavu, kratkotrajno, ništa drugo”, objasnio je Kon.

 

Dodao je da se približava opštem shvatanju ideja da zimski raspust bude nešto ranije kako bi se izbegla interferencija kovida i gripa, odnosno kako bi se napravio razmak jer grip tek treba da stigne.

Kon je naveo da će se na sednici Kriznog štaba razgovarati i o nizu aktuelnih problema u vezi sa ustanovama i kapacitetom za prihvat bolesnika, kao i da će se direktno razgovarati o daljim potezima, te o planiranju vakcinacije, koje polako postaje sve bliža.

Ocenio je da je matematički jasno da će još rasti broj umrlih od kovida, kao i da dnevni broj može da dosegne i trocifren broj.

Ružić je u izjavi za dnevni list „Alo“, uoči današnje sednice Kriznog štaba, istakao da je važno da građani znaju da je sve spremno za onlajn nastavu, gde god se proceni da za tim postoji potreba.

On je istakao da ne postoji mogućnost da vaspitno-obrazovni proces stane, dodajući da Ministarstvo, zajedno sa Kriznim štabom, prati situaciju na dnevnom nivou.

Za sada, u slučaju većeg zaražavanja u pojedinim sredinama, lokalni krizni štabovi mogu da donesu odluku i zatraže saglasnost za prelazak na onlajn nastavu preko nadležne školske uprave, objasnio je prvi potpredsednik Vlade.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com