Virus KoronaZdravlje

Perišić: U UKC Niš trenutno zbrinuta 23 pacijenta zaražena kovidom, u bolnici u Kruševcu 50

U Univerzitetskom kliničkom centru Niš trenutno su zbrinuta 23 pacijenta zaražena koronavirusom, dok ih je u Kruševcu 50, rekao je danas direktor UKC Niš prof. dr Zoran Perišić. Ističe i da je organizacija nepromenjena, i tako će biti dok ima potrebe za tim, ili do neke drugačije odluke.

 

“Organizacija je nepromenjena. Infektivna klinika zbrinjava kovid pacijente, a po potrebi to rade pedijatrija i ginekologija”, rekao je Perišić.

Dodao je da je mnogobrojna oprema u toku epidemije stigla u našu zdravstvenu ustanovu, koja će ostati u funkciji zdravlja stanovništva. Nije mogao da predvidi kako će se dalje odvijati situacija sa kovidom.

“Ono što je bitno, nema novih ozbiljnijih patogenih sojeva u ostatku sveta, tako da se nadam da ćemo i ovde moći da nastavimo jednu mirniju politiku, pre svega da bi mogli da raščišćavamo liste čekanja i da pružimo pomoć ljudima koji dosta dugo na nju čekaju”, istakao je Perišić.

U  kovid ambulantama Doma zdravlja, u Nišu je urađeno 568 testova i registrovano ukupno 49 pozitivnih na kovid 19.

U pedijatrijskoj kovid ambulanti je testirano 38 dece, a registrovana su ukupno četiri pozitivna mališana.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com