Virus Korona

Korona virus preti Aleksincu i selu Trnjanu

Epidemiolog i direktor Doma zdravlja u Aleksincu Rodoljub Živadinović upozorio je danas posredstvom društvenih mreža da korona virus preti selu Trnjanu i samom Aleksincu, nakon što je infekcija potvrdjena kod četvoro nastavnika i dvoje učenika osmog razreda škole u Trnjanu.

Živadinović je u svojoj objavi na Fejsbuku naveo da je reč o učenicima koji su u ponedeljak i utorak išli na ekskurziju. On je naveo da je od učenika saznao da mnoga deca imaju “blažu prehladu”, ali da niko ne sumnja na korona virus, tako da postoji velika pretnja daljeg širenja medju ukućanima i prijateljima.
“Molimo roditelje da svako dete koje ima ili će ovih dana dobiti i najblaže simptome prehlade, odnosno korona virusa, odmah, bez odlaganja odvedu na pregled i antigensko testiranje u kovid ambulantu dečjeg dispanzera u Aleksincu”, istakao je Živadinović.
Prema njegovim rečima, deca koja su bila u bliskom kontakatu sa obolelom decom dobiće dalja uputstva preko svojih nastavnika. Svi odrasli, dodao je, koji dobiju bilo kakav simptom ili znak bolesti moraju da se odmah jave kovid ambulanti u Žitkovcu.
“Sve ukućane dece osmog razreda škole u Trnjanu preklinjemo i molimo da budu društveno odgovorni i uzdrže se naredne dve do tri nedelje od bilo kakvih kontakata sa susedima bez obzira da li njihovo dete ima simptome, jer može biti asimptomatski slučaj”, upozorio je Živadinović.
Kako je istakao, na taj način će se sprečiti dalje širenje i razbuktavanje epidemije u opštini Aleksinac, jer je krajnje izvesno da sada najpre sledi oboljevanje ukućana, a onda dalje širenje bolesti.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com