AleksinacDruštvo

Uspešnim učenicima i opštini Aleksinac laptop računari

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Aleksandar Martinović posetio je Aleksinac gde su ga dočekali načelnik Nišavskog upravnog okruga Petar Babović i predsednik te opštine Dalibor Radičević.

Oni su prisustvovali svečanoj akademiji povodom 27. književnog susreta za decu i mlade „Gordana Brajović” gde je Martinović dobitnicima nagrada uručio laptop računare, poklon Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave.

Ponosan na dostignuća mladih učesnika tog festivala, Martinović je istakao napore države Srbije da mladima obezbedi uslove za bolju budućnost. Nagradu za najbolju knjigu namenjenu deci i mladima „Gordana Brajović” dobio je Branko Stevanović za zbirku pesama „Blago nama sa životinjama”.

Ministar je u pratnji načelnika Babovića i državnog sekretara Čedomira Rakića posetio Jedinstveno upravno mesto u zgradi opštinske uprave u koje je resorno ministarstvo uložilo 6, 6 miliona dinara.

,,Ovde je prisutan visok stepen organizovanosti i posvećenosti”, zadovoljno je tokom posete zaključio Martinović uručivši tom prilikom opštini 20 laptop računara.

On je u zvaničnoj izjavi medijima posebno zahvalio načelniku Baboviću na doslednoj podršci tokom poseta lokalnim samoupravama Nišavskog okruga, na detaljnim izveštajima o funkcionisanju Okruga, kao i na odličnoj saradnji sa opštinom Aleksinac.

Svoju posetu Aleksincu ministar je završio obilaskom kompanije „Monikom”

,,Bilo je zadovoljstvo posetiti sa ministrom Martinovićem kompaniju Monikom koja se u poljoprivrednom sektoru svrstava u jednu od većih fabrika za zamrzavanje i sušenje voća u Evropi”, poručio je na kraju posete načelnik Nišavskog upravnog okruga Petar Babović.

Foto: NUO

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com