Društvo

Konferencija studenata ekonomije na temu liderstva

Studentski parlament Ekonomskog fakulteta u Nišu i Studentska Asocijacija Nova organizuju sedmu Konferenciju studenata ekonomije, koja ove godine obrađuje temu liderstva. Konferencija će biti održana sutra 29. i prekosutra 30. novembra u Amfiteatru Ekonomskog fakulteta i okupiće oko 400 studenata niškog Univerziteta.

Predavači su stručnjaci iz različitih oblasti, koji su svojim radom i zapaženim karijerama stekli epitet lidera. Prvog dana će učesnici biti u prilici da slušaju predavanja na temu značaja i odlika liderstva, kao i odnosa mladih prema liderstvu od Ane Brzaković, direktora za komunikacije u Delta Holdingu, Mihaila Dudaša, proslavljenog sportiste i Branka Vukovca, HR biznis partnera u poslovi.infostud.com.

Govornici drugog dana, Biljana Pešić, konsultant i trener poslovnih veština, i Saša Mišić, stručnjak iz oblati hotelskog i turističkog menadžmenta, podeliće sa prisutnima tajne svog uspeha i kako razmišljaju lideri.

Konferenciji će i ove godine prisustvovati, kako studenti niškog Univerziteta, tako i studenti sa ekonomskih fakulteta iz zemlje i regiona. Organizatori ističu da je ova, sedma Konferencija, najveća do sada, u prilog čemu govori broj prijava koji je nadmašio četiri stotine.

Foto: Studentska Asocijacija Nova

“Konferencija predstavlja jedan od tradicionalnih događaja, koji studenti organizuju na Ekonomskom fakultetu i ove godine će okupiti najveći broj učesnika do sada, čak njih 400. Ovaj broj samo dokazuje da su mladi danas zainteresovani da ulažu u svoje neformalno obrazovanje i da su svesni toga da su vannastavne aktivnosti jedan od načina da se kasnije diferenciraju na tržištu rada. Istakla bih odličnu saradnju sa Gradom i Kancelarijom za mlade Grada Niša koji godinama unazad prepoznaju značaj ovakvih studentskih inicijativa”, kaže Kristina Petrović, predsednik Studentskog parlamenta Ekonomskog fakulteta u Nišu.

Projekat “Profesionalni razvoj – od studenta do lidera”, u okviru kog se realizuje Konferencija, podržan je od strane Grada Niša i Kancelarije za mlade Grada Niša.

“Na organizaciji ove konferencije radilo je oko 70 studenata, podeljenih u timove, dok će realizaciji doprineti i četrdesetak volontera, uglavnom bručoša Ekonomskog fakulteta. Sve ovo ide u prilog ostvarenju značajnog cilja Studentske Asocijacije Nova i Studentskog parlamenta Ekonomskog fakulteta koji je, upravo, pružanje mogućnosti studentima da stiču iskustvo dok su na studijama, kroz vannastavne aktivnosti”, dodaje Ognjen Stanković, jedan od organizatora.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com