Sport

Klub borilačkih sportova “Naisus” osvajač KUP-a Srbije

Na nedavno održanom kupu Srbije u sportskoj hali „Ranko Žeravica“ na Novom Beogradu, takmičilo se preko 930 takmičara iz 55 klubova.13-očlana ekipa Kluba “Naisus” iz Niša osvojila je 14 medalja – 10 zlatnih, 3 srebrne i jednu bronzanu.

Iz kluba ističu da bi pomenuti uspeh bio  i veći da je još nekolicina naših članova uzela učešće, ali su bili  sprečeni zbog zdravstvenog stanja.

“Zahvaljujući finansijskoj pomoći Grada Niša uspeli smo da odgovorimo ovom izazovu. Nadamo se da će Grad Niš i dalje pomagati jer samo tako možemo do ostvarenja zacrtanih planova”, rekao je prvi čovek KBS Naisus-a – Milan Anđelković.

Foto: N.A.

“Rezultatom 33:5 sam pobedio u finalu Andreja Aličića (TK Šabac iz Šapca). Dupla kruna – državni prvak i osvajač KUP-a, šta se može više poželeti sem da se tako nastavi i dalje”, rekao je sa velikim osmehom jedan od takmičara, Andrej Stanković.

Iz kluba dodaju da se nakon bronze na Prvenstvu Srbije, ovog puta Pavle Kostić pozlatio. U finalu je pobedio Lazara Pješčića (TK Elit iz Inđije) sa 30:3.

2015

Boje Kluba je branila sledeća ekipa:

Stela Krstić – 5.mesto,
Ljiljana Nikolić – 5.mesto,
Dunja Antić – bronza,
Vera Jovanović – srebro,
Veljko Ristić – srebro,
Andrej Stanković – zlato,
Pavle Kostić – zlato,
Teodor Mitić – zlato,
Aleksa Jovanović – zlato,
Dimitrije Jovanović – zlato,
Nebojša Anđelković – zlato,
Jelena Stevanović – 2 zlata,
Uroš Mitrović – srebro i 2 zlata.

Ekipni plasman Kluba i pehare za isti, KBS Naisus je osvojio sledeće:

1.mesto za muške pionire 6-7 god. u borbama,
2.mesto za sve pionire 6-7 god. u borbama,
1.mesto za muške pionire 8-9 god. u borbama,
2.mesto za sve muške pionire 6-11 god. u borbama,
1.mesto za sve muške takmičare u formama,
3.mesto za sve ženske takmičare u formama,
1.mesto u sveukupnom plasmanu u formama.

U tehničkom delu takmičenja nastupili su višestruki šampioni. U kadetskoj konkurenciji nastupila je Jelena Stevanović i ovom prilikom se okitila sa 2 zlatna odličja.

“Nakon velikog iskustva i 2 bronze na Školarijadi, opravdala sam epitet favorita. Žao mi je što neka od klupskih drugarica nije učestvovala jer bi konkurencija bila daleko jača. Ali i ovako je bilo zahtevno. Iskreno se nadam da će prethodni uspesi biti dovoljni za overavanje vize za Portugal. I samo učešće na Evropskom prvenstvu bi za mene bio veliki uspeh”, rekla je Jelena Stevanović.

Seniorski tim su činili najiskusniji takmičari Kluba – Nebojša Anđelković i Uroš Mitrović, praćeni ovog puta Dimitrijem i Aleksom Jovanović.

“Na ovom KUP-u se najviše istakao Uroš. Nastupao je kako individualno, tako i u timu sa Dimitrijem i Aleksom. Novembar se bliži a ovim uspehom naši takmičari su na korak od predstojećeg Evropskog prvenstva u Portugalu. Nadam se da će prethodni rezultati biti dovoljni za glavni poziv”, kazao je glavni trener KBS Naisus-a ,Nebojša Anđelković.

U narednom periodu, Klub očekuje Liga Grada Niša u borbama. Biće održana u Nišu a planirana je za 10.oktobar tekuće godine

 

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com