Društvo

“Kakav si kvizičar” u Noći istraživača

Stara tibetanska narodna mudrost kaže da je timski rad mogućnost prebacivanja krivice na druge. Testiraj svoj timski duh i granice prijateljstva u uzbudljivom i dinamičnom kvizu iz (ne)poznavanja fizike u Noći istraživača 2018, unutar drevnih zidina Niške tvrđave, poručuju sa Departmana za fiziku Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta u Nišu i pozivaju sve koji žele da se prijave za ovo takmičenje, odnosno učešće u kvizu. Rok za prijavu je utorak, 25. septembar 2018. godine.

“Ne oklevaj, broj timova koji će učestvovati je ograničen, a zainteresovanost za ovo tradicionalno, drugo izdanje kviza je nezapamćena! Ako te fasciniraju prirodne pojave, ako dobro razmišljaš pod stresom i poseduješ retku sposobnost da duže od pola sata razmišljaš o nečemu što nije fudbal ili šoping, ako imaš još dva prijatelja sa sličnim osobinama – prijavi se !”, stoji u pozivu Departmana za fiziku, a organizatori dodaju još i ovo:

“Dokaži da si najbolji kvizičar u gradu vrsnim prepoznavanjem interesantnih fizičkih pojava i slavnih fizičara u igri Ko je ko/Šta je šta, objasni svojim saigračima i pogodi što više fizičkih pojmova u Asocijacijama, budi najbrži u „zaokruživanju“ tačnih odgovora u Pitalicama”.

Za timove koji se najbolje snađu u uzavreloj kvizičarskoj atmosferi, obezbeđene su vredne nagrade.

“Da bi učestvovao u spektaklu zvanom „Kakav si kvizičar?“, neophodan ti je samo smart telefon i dobro raspoloženje. Ako smatraš da imaš ono što je neophodno da se upustiš u ovu uzbudljivu avanturu, svoju prijavu na kviz, ili bilo kakav predlog ili nedoumicu, pošalji putem i-mejla na adresu fizika@pmf.ni.ac.rs.

Potrebno je od podataka:

Ime tima
Član tima 1: Ime i prezime, škola, razred
Član tima 2: Ime i prezime, škola, razred
Član tima 3: Ime i prezime, škola, razred

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button