Sport

Još pet medalja za SK Niš u Kikindi

Takmičari Streličarkog kluba “Niš”, postigli su značajne rezultate na Sova Kupu, rangiranom turniru u sklopu takmičenja Kupa Srbije koji se održao u Kikindi minulog vikenda.

U konkurenciji olimpijski luk seniori takmičila su se smo dva takmičara. Na kraju kvalifikacionog dela Vulić Marko i Stefanović Mihajlo su zauzeli prvo i treće mesto.

“Kroz eliminacije oba naša takmičara nižu pobede da bi se na kraju sreli u finalnom meču i odlučili o finalnoj podeli medalja. Na kraju Vulić zadržava svoj plasman i osvaja zlato, dok Stefanović popravlja svoj plasman i završava sa srebrnom medaljom”, pojašnjavaju.

U konkurenciji olimpijski luk juniorke je Danica Nikolić koja je u kvalifikacionom delu zauzela prvo mesto. Kako ova konkurencija nije imala eliminacije, Danica je zadržala svoj plasman i osvojila zlatnu medalju ispred takmičarki iz Beograda i Pančeva.

U konkurenciji kompaund luk seniori nastupio je Ognjen Nedeljković koji je osvojio 592 poena od mogućih 600. Kroz eliminacije Ognjen pobeđuje sve takmičare i na kraju potvrđuje svoje prvo mesto.

U konkurenciji goli luk seniori nastupili su Dejan Stojanović Dejan i Dragoljub Majović. U kvalifikacijama Majović je zauzeo drugo mesto, dok je Stojanović bio peti. Majović kroz eliminacije dobija sve mečeve sa maksimalnih 6-0 i na kraju zauzima prvo mesto, dok je Stojanović na žalost ispao u četvrtfinalu.

“Pet medalja je zaista dobar uspeh, gotovo svi naši takmičari su uzeli medalju, uglavnom zlatnu. Malo smo podbacili u konkurenciji seniorki gde su naše dve takmičarke na žalost ispale pre mečeva u kojima se odlučuje o medaljama, te nam ovde ostaje prostora za dalji rad i napredak. Ne možemo biti nezadovoljni ovim rezultatima obzirom da naši takmičari donose veoma važne bodove u sistemu takmičenja i naše šanse da odbranimo prošlogodišnju titulu su veoma dobre. Sada kreće mala pauza u sezoni zbog praznika pa nas naredni turniri očekuju tek krajem januara”, kazali su iz kluba.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com