Kultura

Izložba slika Siniše Stamenkovića u Galeriji Oficirskog doma

Izložba slika Siniše Stamnkovića “DA LI POSTOJI I DRUGA ISTINA” održaće se danas u Galeriji Oficirskog doma  19 sati.

Biografija

Siniša Stamenković rođen je u Gadžinom Hanu. Interesovanje za slikarstvo pokazuje još u ranoj mladosti, a intenzivno slika od 1975. i od tada aktivno učestvuje na mnogobrojniom samostalnim i grupnim izložbama. On vrlo brzo, bez lutanja, definiše svoj likovni izraz i pravac, a pri kreaciji svojih slika, koristi umetnost Vizantije, prirodu i svakodnevni život što uz snažnu imaginaciju čini njegove slike sintezom mašte i stvarnosti. O slikama Stamenkovića govorili su i pisali mnogi likovni kritičari, istoričari umetnosti i poznati slikari: Đorđe Kadijević, prof. Vojislav Dević, profesor i slikar Pavle Vasić, Milić od Mačve, profesor Franjo Mrznjak i akademski slikar mr Ante Skaramadeu.

Priznanja i nagrade:
Počasni član ULUS-a
– Medalja Grada Bolonje (Italija)
– Zlatni kist (Zagreb)
– Plaketa sa likom Koste Abraševića (Valjevo)
– Dve zlatne značke Kulturno-prosvetne zajednice Srbije.

Siniša Stamenković je osnivač Prve srpske kolonije likovnih umetnica u Gadžinom Hanu i Jugoslovenske kolonije neprofesionalnih slikara, pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.

Izložbu otvara slikar Aleksandar Dević.

 

 

 

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com