Kultura

Izložba likovnih umetnika u Niškom kulturnom centru

U Galeriji Niškog kulturnog centra otvorena je redovna junska, 52. izložba Likovnih umetnika Niša “LUNA”.

Prema rečima Nikole Milovanovića, urednika likovnog programa NKC-a, junske izložbe često budu jače po kvalitetu radova od oktobarskih, a ova se izdvaja svojim kvalitetom i od“ jačih“ junskih. Mnogim umetnicima su selektovana po dva rada, ali zbog prostora je morao da se bira po jedan rad.

“Ovakve grupne izložbe Udruženja likovnih umetnika Niša, LUNA, nose jednu posebnu draž, kada ljubitelji likovne umetnosti, na jednom mestu mogu da vide veći broj umetničkih disciplina, i različite umetničke izraze sa raznovrsnom i osobenom poetikom”,  rekao je Miroslav Đorđević.

Udruženje likovnih umetnika “LUNA “uspeva da funkcioniše u kontinuitetu već pola veka predstavljajući svoja umetnička dela.

“Zahvaljujući Niškom kulturnom centru koji organizuje rad, umetnici se okupljaju i održavaju godišnje izložbe koje podstiču njihovo stvaralaštvo i tako razvija njihov takmičarski duh. Na ovim slikama se oseća profesionalizam koji se može meriti i sa poznatim umetnicima slikarstva”, dodala je Marija Ilić.

Za ovu izložbu, sa po tri rada, prijavio se 41 umetnik.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com