Kultura

Izložba „Beogradski festival mozaika-izbor“ u Galeriji Niškog kulturnog centra

Izložba „Beogradski festival mozaika-izbor“ održaće se 7.marta u 18 sati u Galeriji Niškog kulturnog centra. Izložbu organizuju Niški kulturni centar i Fakultet Umetnosti u Nišu. Izložba je otvorena do 21. marta.

Prema njihovim rečima, beogradski festival mozaika je osnovan sa namerom da istakne činjenicu da Beograd i Srbija imaju jednu od najinteresantnijih i najdinamičkijih mozaičkih likovnih scena u Evropi i da to može biti jedan prepoznatljiv i originalan doprinos kulture Srbije na međunarodnoj kulturnoj sceni .

Ova manifestacija organizovana je po treći put u Beogradu. Prikazano je 120 dela 84 autora iz Srbije i inostranstva. Niškoj likovnoj publici se predstavlja izbor od 22 autora. Izabrani su karakteristični radovi koji pokazuju nameru ove manifestacije da prikaže sve tendencije i pravce u savremenom mozaiku.

Na dan otvaranja, u Niškom kulturnom centru, mr Petar Vujošević – organizator festivala će održati predavanje na temu – Smisao tesere i savremeni mozaik.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com