Kultura

Promocija knjige “Ubistva u Srpskoj istoriji” Čedomira Antića

Predstavljanje knjiga "Ubistva u Srpskoj istoriji" Čedomira Antića , "Državni neprijatelj" Predraga J.Markovića u petak ,10. maja od 18 časova u Maloj sali NKC-a .

Ubistva u politici nisu srpska posebnost. Ali na neki način jesu njena zla kob.
Kroz našu viševekovnu istoriju, sve od svetorodne loze Nemanjića do snajperskog ubistva premijera u Nemanjinoj – ta zla kob se provlači. Ova knjiga profesora dr Čedomira Antića prvi je pokušaj da se na istorijski, činjenični i argumentovan način prosvetle najveća, prelomna, ubistva i atentati kroz deset vekova naše mukotrpne i razuđene istorije. Dramatično svedočanstvo. Sveživotni podsetnik, oporuka, opomena i putokaz kako se kroz vreme istorije nosi breme narodne sudbine.”

Ima li šta zavodljivije od teorije zavera? I od tajnih misija, misterioznih agenata i špijuna?
Ceo svet, od filmske industrije, do književnosti i kompjuterskih igrica, decenijama je fasciniran ličnostima, inspirisanim Džejmsom Bondom, koje spasavaju države jureći neprijatelje.
Ali to je samo jedna strana medalje. Ona sjajna.Ova knjiga nije na tom tragu.

Njena tema je mračna strana rada “službi”. Tajne policije ne bave se isključivo teroristima, stranim obaveštajcima i stvarnim neprijateljima. One su stvorile jednu opasnu mešavinu borbe protiv stranih špijuna i agenata sa borbom protiv raznih unutrašnjih neprijatelja, stvarnih ili izmišljenih. protiv sopstvenih građana. Za to vreme, promakle su im informacije koje su im zaista došle glave: ratovi, atentati, teroristički akti… Kako su oni koji su čuvali državu od neprijatelja postali državni neprijatelji?”

Na promociji će govoriti prof. dr Čedomir Antić, istoričar Prof. dr Predrag J. Marković, istoričar Manjo Vukotić, direktor izdavačke kuće„Vukotić media”. Moderator: programa je Dragosava Mladenović, urednik Tribinskog programa NKC-a.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com