Politika

Izabrani predsednici skupština gradskih opština

Na konstitutivnim sednicama skupština svih pet niških opština izabrani su predsedavajući skupštinama, postavljeni su skupštinski sekretari i verifikovani su mandati opštinskim odbornicima.

 


Na konstitutivnoj sednici Skupštine Gradske opštine Pantelej za predsednika Skupštine izabran je Saša Novićević. Za sekretara Skupštine postavljena je Marija Milijić Stanković. Formirane su dve odborničke grupe, jedna je grupa Srpske napredne stranke sa 16 članova, čiji je šef Bratimir Vasiljević, dosadašnji predsednik Opštine, a druga je “Koalicije za Pantelej” sa tri odbornika koju predvodi Slaviša Dinić.


Dr Tomislav Kostić izabran je za predsednika Skupštine Gradske Opštine Niška Banja. Olivera Premović je sekretar Skupštine. U skupštini ove opštine lista naprednjaka ima 11 od ukupno 19 mandata. Po dva opštinska odbornička mandata osvojile su liste JS-a, SPS-a, Ruska stranka i lista “Nova Banja”.


Nikola Božić je novi predsednik Skupštine GO Palilula. Jovica Damjanović postavljen je za sekretara Skupštine. Koalicija oko SNS-a osvojila je najviše mandata i u Gradskoj Opštini Palilula u čijoj Skupštini ima 19 odbornika.

Prof. dr Vladmila Bojanić, nova je predsednica Skupštine Gradske opštine Medijana, Za nju je od 27 odbornika glasalo 22-oje, pet je bilo protiv. Bojanićeva je bila prva na listi Srpske napredne stranke „Aleksandar Vučić – Za našu decu.“ u najvećoj niškoj opštini, a njenim izborom niška Medijana prvi put od osnivanja imaće damu za šefa lokalnog parlamenta. Bojanićeva je redovni profesor Medicinskog fakulteta u Nišu i šef Кatedre za patološku fiziologiju. Za sekretara Skupštine postavljen je Miloš Dragićević, diplomirani pravnik. Na prvoj sednici u novom sazivu potvrđeni su mandati 27 odbornika, od kojih je 17 pripalo Srpskoj naprednoj stranci i listi „Aleksandar Vučić – Za našu decu.“ Osim naprednjaka u Skupštini Gradske opštine Medijana predstavnike će imati još sedam lista: Socijalistička partije Srbije 3, „Niš, moj grad – Draodlučeno je većinom glasova na konstitutivnoj sednici.goslav Ćirković“ 2, a po jednog „Aleksandar Šapić – pobeda za Niš“, „Ruska stranka – Milan Кrstić“, „Sergej Trifunović – Pokret slobodnih građana“, „Metla 2020 – Živi zid“ i Suverenisti. Zbog epidemiološkoh razloga sednica je održana u Regionalnom centru za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju.

Dragan Stanković novi je predsednik Skupštine GO Crveni Krst, dok je Danijela Milićević postavljena na mesto sekretara.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com