Politika

Skupštine Gradskih opština biraju NOVE predsednike. Ko će biti na čelu opština?

Gradske opštine sutra će dobiti predsednike. Neke nove, a neki će prema saznanjima Niških Vesti dobiti još jedan mandat. Novi-stari predsednici prema svim najavama biće prof. dr Miroslav Milutinović, kome će odbornici skupštine opštine Crveni Krst ponovo poveriti mandat, ali i Nebojša Kocić, koji će ponovo biti na čelu Gradske opštine Medijana.

Miroslav Milutinović, predsednik GO Crveni Krst; Foto: skrinshoot RTV Belle amie

Miroslavu Milutinoviću, ukoliko bude izabra n sutra, biće takoreći treći mandat. On je 2014. godine zamenio Darka Bulatovića, da bi dve godine kasnije, 2016. ponovo bio izabran za predsednika opštine. U svojoj biografiji Milutinović navodi i da je bio direktor “Telekoma Srbije” za Nišavski, Pirotski i Toplički okrug, radi kao nastavnik na Fakultetu poslovne ekonomije univerziteta EDUКONS, nastavnik na Visokoj školi za menadžment u saobraćaju u Nišu, bio je predsednik Skupštine GO Crveni Кrst.

Osim što će na sutrašnoj sednici birati predsednika, odbornici će izabrati i njegovog zamenika i konstituisaće Odbor za administrativna i mandatno-imunitetska pitanja.

Nebojša Kocić, predsednik GO Medijana; Foto: GO Medijana

Nezvanične su informacije i da će na čelu Gradske opštine Medijana ostati sadašnji predsednik Nebojša Kocić. On je na tu funkciju izabran 2017. godine,  kada je Milan Krstić podneo ostavku nakon što je novoformirana odbornička grupa Srpske napredne stranke zatražila njegovu smenu uz obrazloženje da je nenamenski trošio budžetska sredstva.

Srpska napredna stranka je u opštini Medijana na ovim izborima osvojila apsulutnu vlast, sa 62,97 odsto glasova. Trenutno ima 17 odbornika. Najveće gradske manifestacije organizuje upravo ova opština. Najposećenija svakako je tradicionalan doček Srpske Nove godine, ali i Medijanino kulturno leto, kao i lomljenje Božićne česnice. Tu je i plivanje za Bogojavljanski krst, po čemu je Medijana na daleko poznata.

Međutim, sa Kocićem na čelu opština je dobila i nove manifestacije. Po prvi put Niš je imao Božićno seoce, zatim Igre bez granica, manifestaciju Medijana za bebu više.

Ova najveća po broju stanovnika niška opština može da se pohvali po činjenici da je peta u Srbiji po izdvajanjima za pronalalatetnu politiku. Dobitnik je i nagrede “Ponosna kolevka”.

Nataša Stanković, zamenik direktora Nacionalne službe za zapošljavanje

Predsednika Gradske opštine sutra bira i Gradska opština Pantelej. Doskorašnji Bratimir Vasiljević poslanik je u novom sazivu Skupštine Srbije. Na čelu ove opštine po prvi put će biti žena. Nataša Stanković, koja je i bila prva na listi, prema nezvaničnim informacijama od sutra će obavljati funkciju predsednika opštine. Ona trenutno obavlja funkciju zamenika direktora Nacionalne službe za zapošljavanje, filijale u Nišu, a pre toga bila je većnica u ovoj opštini. I u ovoj opštini SNS ima najveći broj odbornika 16, Koalicija za Pantelej dva, po jednok imaju koalicije SPS-Jedinstvena Srbija, SPAS, PSG, Ujedninjena seljačka stranka i Ne damo Niš – Bojan Avramović.

Bratislav Vučković; Foto: privatna arhiva

Doskorašnji gradski većnik i nekadašnji direktor JKP Mediana Bratislav Vučković prema izvoru Niških Vesti, biće novi predsednik GO Palilula.

Na čelu Gradske opštine Niška Banja, prema nezvaničnim informacijama trebalo bi da bude većnik ove opštine u prethodnom sazivu Dušan Živković. On je diplomirani inžinjer infromatike.

Skupštine u svih pet Gradskih opština zakazane su za sutra u 11 časova.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com