Društvo

Pet novih mobilijara za decu

Novi i bezbedniji tobogani, klackalice i ljuljaške obradovaće mališane iz svih pet gradskih opština. Pored mobilijara postavljenog u parku Svetog Save, JKP “Mediana” opredelila je sredstva za 2021. godinu kroz redovan program poslovanja za još četiri koji se nalaze u ostalim gradskim opštinama, kazao je v.d. direktor JKP “Mediana”.

Ivan Mihajlović, v.d. direktor JKP “Medina” ističe da su mobilijari obezbeđeni u saradnji sa gradskim opštinama koje su obezbedile podlogu na radost naših mališana.

“JKP Mediana je pokrenula proces sertifikacije dečijeg mobilijara u skladu sa pravilnikom o bezbednosti dečijeg igrališta, proces je započet u ovoj godini, a u narednoj godini se nadamo da ćemo uspeti da sertifikujemo i ostale mobilijare kako bi bili bezbedni za korišćenje dece”, objašnjava Mihajlović.

Mihajlović kaže da trenutno postoji ukupno 17 mobilijara koji su potpuno opremljeni, rekonstruisani i sertifikovni, ali da će taj broj biti veći u narednom periodu.

Mobilijari su finansirani iz redovnog poslovanja JKP “Mediana”, a nadleži su najavili da se već početkom naredne godine očekuju još pet novih koji će biti veći od postojećih.

U Nišu postoji 280 igrališta koje održava JKP “Mediana”.

Prema rečima, Miroslava Đokić, gradskoog većnika za komunalne delatnosti, pored postavljanja novih mobilijara, predvideli smo i 3 miliona dinara za održavanje postojećih po poravinliku kako bi bili bezbedniji tokom igre najmlađih.

“Lepo završavamo ovu godinu i već planiramo nove stavri u 2022. godini. Neophodno je da svaki park ima svog čuvara, jer kad napravite dobru stvar kao što smo mi uradili i popravili fonatu, zameneli mostić i klupice, danas, posle nekoliko meseci gotovo da nema klupice ili mobilijara koji nije oštećen”, kazala je gradonačelnica Dragana Sotirovski.

Sotirovski objašnjava da su opredeljena sredstva za rekonstrukciju parka “Čair”, parka kod Suda, parka Svetog Save, odnosno zelene površine u parku kako bi svaka opština dobila svoju malu oazu i na taj način dali neku drugu sliku mališanima.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Mobilijar preko puta V.bolnice, kod mosta, nesavesni pretvaraju u parking. Opština ne primećuje, a INSPEKCIJA ĆUTI.
    Molim NV da pomognu deci i roditeljima, da se reše ovih muka.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com