Društvo

Javne česme uskoro kreću sa radom

Kako su se temperature skoro približile 30 podeljku, Nišlije se nadaju da će iz javnih česama uskoro poteći voda kako bi mogli da se na otvorenom osveže.

Gradske opštine na čijiim teritorijama se nalaze česme u obavezi su da JP Niš-stan koji je zadužen za proveru ispravnosti istih nalože da to i obavi, proveri instalacije i tehničku valjanost. Nakon provere tehničke ispravnosti i eventualne popravke sistema, sledi ispiranje cevi čistom vodom.

“Naše preduzeće obavlja uzorkovanje vode i nakon provere hemijske i biološke ispravnosti u Institutu za javno zdravlje, česma se pušta u rad”, rečeno je Niškim Vestima u JKP “Naissus”.

Gradska opština Medijana, jeste najveća i centralna gradska opština i na svojoj teritoriji ima najveći broj javnih česama. Upravo ova opština pokretanje čitave procedure puštanja u rad brojnih česama u gradu, planira u toku ove nedelje.

Još 2014. godine upravo na teritoriji ove opštine postavljeno je 17 česama za obečežavanje 17 vekova od Milanskog edikta. Mnoge česme koje su postavljene pre deset godina bile su poklon prijateljskih i bratskih gradova sa čitavog Balkana.

Javna česma u Tvrđavi, koja je na teritoriji Gradske opštine Crveni Krst, a nalazi se kod ulaza na Letnju pozornicu  trenutno radi.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Istorijski je uspeh raditi svoj posao, za koji si zadužen i placen. Aferim!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com