Politika

Imenovani predsednici i članovi nadzornih odbora u javnim preduzećima ne ispunjavaju uslove. Niš moj grad pokrenuo devet tužbi

Na prošloj sednici Skupštine Grada Niša imenovani su predsednici i članovi nadzornih odbora u javnim i javno komunalnim preduzećima. Međutim, uvidom u njiihove biografije odbornici koalicije Niš moj grad utvrdili su da oni ne ispunjavaju uslove po Zakonu o javnim preduzećima (član 18, stav 1, tačka 4) za obavljanje funkcija koje su im dodeljene. Zato su pokrenuli devet tužbi pred Višim sudom u Nišu protiv Skupštine Grada Niša.

Tužbe su pokrenute zbog imenovanja predsednika i članova nadzornih odbora: JP „Stambena agencija”, JP „Objedinjena naplata”, JP „Nišstan”, JKP „Parking servis”, JKP „Direkcija za javni prevoz”, JP „Zavod za urbanizam”, JKP „Gorica”, JKP „Naisus” i JKP „Direkcija za izgradnju grada”.

“Takođe, smatramo apsurdnim da se za pojedina mesta u niškim JKP dovode kadrovi iz Svrljiga. Ipak, možda je to i logičan sled događaja jer je niški odbor Srpske napredne stranke očigledno u problemu sa manjkom visokoškolovanih kadrova, pa moraju da „uvoze” iz manjih mesta. Zato su nam gradska preduzeća gubitaši”, kažu odbornici koaolicije „Niš, moj grad” u Skupštini Grada Niša.

Oni apeluju ponovo na gradsku strukturu, kroz odborničke inicijative, da se izvrši rebalans gradskog budžeta zbog prisutne ekonomske krize i još veće krize koja se očekuje ove zime u našem gradu i državi, jer će doći do poskupljenja grejanja, gradskog prevoza, hrane, energenata i mnogo toga drugog…

„Podneli smo odborničke inicijative i za formiranje anketnog odbora zbog pisma koje smo dobili od radnika Gradske uprave oko izdavanja građevinskih dozvola, načina trošenja sredstava u sportskim klubovima, udruženjima građana i gradskim opštinama. Tražimo i izveštaj o radu Kancelarije za lokalni i ekonomski razvoj i Direkcije za izgradnju grada. U sklopu toga očekujemo i da čelnici Grada podnesu izveštaj šta su uradili za 10 godina vlasti, da čujemo gde su obećanja, a gde rezultati njihovog rada”, kažu odbornici i dodaju na kraju:

„Recite građanima, šta ste „šminkali”, a šta ste stvarno izgradili, veika je razlika između ta dva pojma iako nas vi ubeđujete da je to jedno tе isto. Gradili ste malo, a „šminkali” ste asfalt mnogo. Vidimo i da se dosta putuje, javnost mora da zna koju korist Grad ima od tih silnih putovanja. Kao da ne čujete predsednika koji stalno ponavlja da treba da se gradi, a ne da se rehabilituju putevi i da vam je more sada toplo, ali da će voda za kupanje zimi biti hladna”.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com