Zdravlje

I ove nedelje besplatni preventivni pregledi u niškom Kliničkom centru

U nedelju, 20. maja, u periodu od 08 do 16 sati, osmi put zaredom, bez zakazivanja, svi zainteresovani građani moći će da u niškom Kliničkom centru obave besplatne preventivne zdravstvene preglede.

Ovog meseca, kako je određeno planom Ministarstva zdravlja Republike Srbije, u ambulantama nove zgrade Kliničkog centra, u Centru za radiologiju, obavljaće se kardiološki pregledi- merenje krvnog pritiska i EKG.

Osim toga, svi zainteresovani građani moći će, da u specijalističkim ambulantama Klinike za kožne bolesti (STARA ZGRADA KC NIŠ) obave dijagnostički pregled mladeža u cilju ranog otkrivanja melanoma, kao i analizu krvi na lipidni status (ukupni holesterol, LDL, HDL i trigliceridi), koja će se raditi u ambulantama Centra za medicinsku biohemiju (STARA ZGRADA KC NIŠ).

Podsećamo, osma u nizu akcija besplatnih preventivnih pregleda, koju Ministarstvo zdravlja organizuje, nastavak je skrininga opšteg zdravstvenog stanja našeg stanovništva, a u cilju rane dijagnostike i promocije prevencije kao najefikasnijeg načina brige o sopstvenom zdravlju.

Ovi pregledi namenjeni su svim građanima, bez obzira na status njihovog zdravstvenog osiguranja, a do sada je, na ovaj način, pregledano preko 100.000 građana Srbije.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Ključne reči

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button
Close