Hronika

Lekari UKC Niš bore se za život mladića povredjenog na železničkoj stanici

Lekari Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) u Nišu bore se za život mladića (17) koji je teško povredjen na železničkoj stanici u selu Ristovcu pored Vranja, saznaje agencija Beta u toj zdravstvenoj ustanovi.

 

“Mladić se nalazi u izuzetno teškom opštem stanju. Priključen je na respirator”, kazali su u UKC-u.

On je, dodali su, sinoć primljen u Urgentni centar sa teškim opekotinama koje su zahvatile više od polovine tela.

Infrastruktura železnica Srbije je saopštila da je sinoć u 18.14 časova na železničkoj stanici u Ristovcu, teško povredjen mladić od posledica strujnog udara iz kontaktne mreže iznad pruge.

“Mladić se popeo na jedan od železničkih kontejnera koji se nalazio na trećem staničnom koloseku. Hitna pomoć je mladića zbrinula, odveden je u Dom zdravlja u Vranju, odakle je odmah transportovan u Niš”, naveli su u tom preduzeću.

Podsetili su da kroz kontaktnu mrežu iznad železničke pruge prolazi struja visokog napona od 25 hiljada volti.

“Da bi se dogodio strujni udar zato nije potrebno da se dotakne kontaktna mreža, već je dovoljno da se udje u strujno kolo koje može biti udaljeno i po nekoliko metara od kontaktne mreže”, rečeno je u saopštenju.

Iz “Železnica” su apelovali i upozorili, posebno mlade, da se ne penju na vagone, jer na taj način mogu da udju u strujno kolo iz kontaktne mreže i tako direktno ugroze svoj život.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com