Merošina

Humanitarna organizacija EHO iz Novog Sada pomaže porodicama iz Merošine

Sprovođenjem projekta “Poboljšanje života Roma/kinja i drugih marginalizovanih grupa, prevencija iregularnih migracija i podsticanje povratnika u Srbiju”, Ekumenska humanitarna organizacija “EHO” iz Novog Sada pomaže ugroženim porodicama na teritoriji opštine Merošina.

Projektom su obuhvaćene 33 porodice, od kojih su 6 neromske. Pomoć se ogleda u izgradnji kupatila i obezbeđivanju higijenskog minimuma. Takođe, ukoliko ostane sredstava od predviđenih po domaćinstvu radiće se i manje popravke na kućama ugroženih porodica.

Putem projekta, koji kofinansiraju opštine Merošina i Vladičin Han, sa ukupno 10 miliona dinara, biće podržano 60 socijalno ugroženih porodica.

U periodu od 1. marta, 2016. do 31. decembra, 2018. godine, Ekumenska humanitarna organizacija u konzorcijumu sa švajcarskim  partnerom, HEKS-EPER realizuje projekat, ”Poboljšanje uslova života Roma/kinja i drugih marginalizovanih grupa, prevencija iregularnih migracija  i podsticanje reintegracije povratnika u Srbiju”,  u vrednosti od 1,9 mill CHF, koji finansira Državni sekretarijat za migracije, Švajcarska (SSM – State Secretariat for Migration, Switzerland), Švajcarska agencija za razvoj i saradnju, Švajcarska (SDC – Swiss agency for development and cooperation, Switzerland), HEKS-EPER, Švajcarska, EHO, Srbija, kao i jedinice lokalne samouprave u Srbiji i drugi inostrani donatori.

EHO je hrišćanska organizacija koja radom na smanjenju siromštva, razvojem međucrkvene saradnje i promocijom ljudskih prava doprinosi izgradnji solidarnog građanskog društva u Srbiji.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com