EkonomijaPolitika

„Gorica“ vraća dugove od januara 2020. godine

Javno komunalno preduzeće „Gorica“ dug od 135 miliona dinara prema ostalim gradskim preduzećima počeće da vraća od januara 2020. godine, odlučeno je na poslednjoj sednici Gradskog veća.

„Gorica“ će, kako je rečeno na Veću, dug otplatiti u 24 rate.

Gradski većnik Bratislav Vučković rekao je da grad na ovaj način pomaže tom preduzeću u postupku „ozdravljenja“.

„Ovo je početak „ozdravljenja“. Radnici sada redovno primaju plate, uspostavljena je finansijska stabilnost. Privode se kraju i silni sudski sporovi koje su radnici pokrenuli protiv „Gorice“. Medijacijom će biti rešeno 240 predmeta“, izjavio je Vučković.

Prema njegovim rečima, prihvatanjem odluke da „Gorica“ krene sa isplatom pozajmica 2010. godine gradska preduzeća su pokazala društvenu odgovornost.

„Mediana“ potražuje od „Gorice“ 90 miliona dinara, 12 miliona „Objedinjena naplata“, sedam miliona „Parking servis“, a 15 miliona Direkcija za gradski prevoz“, rekao je Vučković.

On je kazao da bi „Gorica“ ove godine možda mogla da poveća obim posla preuzimanje u nadležnosti ostalih grobalja na području grada.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com