Društvo

Film o životnom putu SVETOG VASILIJA OSTROŠКOG

Dokumentarni film „STAZAMA SVETOG VASILIJA OSTROŠКOG“ sa blagoslovom Njagovog Preosveštenstva Episkopa niškog G.G.Arsenija.

U filmu je prikazano mesto rođenja Svetog Vasilija Ostroškog, manastir Zavala, manastir Tvrdoš, manastir Ostrog i dešavanja 12. maja 1999. u Niši kao i hram Svetog Vasilija Ostroškog u Nišu… to je i staza kojom je koračao Sveti Vasilije Ostroški… njegov životni put koji i dalje traje.

O njegovom životnom putu od rođenja do upokojenja zna vrlo malo ljudi.

Inače, grad Niš je konačno dobio hram posvećen Svetom Vasiliju Ostroškom. Inicijativa za podizanje hrama potekla je od samih građana Niša. I to, kao blagodarnost, za čudesno sačuvanje građana od kasetnih NATO bombi koje su 12.maj 1999. godine, tokom agresorske NATO PAКTA izručene na Niš. Tom prilikom niko nije stradao od građana, prenosi Đorđe Bojanić.

Na ovaj način pokušaćemo i da približimo duhovnost i Pravoslavnu veru kojoj, u većini, pripada srpski narod, poručili su autori.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com