Društvo

Evakuisana 34 stanovnika doljevačke opštine zbog izlivanja Toplice

Usled izlivanja Toplice i njenih pritoka na području opštine Doljevac, tokom noći su evakuisane 24 osobe iz sela Šarlinca, među kojima je i sedmoro dece i jedna trudnica dok je iz Šainovca evakuisano desetoro ljudi, od kojih petoro dece.

Po rečima direktora Javno komunalnog preduzeća Doljevac Dalibora Stamenkovića, sva lica su smeštena u domovima kulture u tim selima, a Crveni krst im je obezbedio obroke.

“Voda nije prodrla u njihove kuće, ali jeste u dvorišta, tako da smo ih preventivno evakuisali”, kazao je Stamenković.

On je kazao da je oko jedan čas iza ponoći nabujala Toplica u selu Biserka poplavila oranice, a na nekoliko mesta poplavila je put koji od Doljevca vodi ka Šarlincu, zbog čega je saobraćaj na tom putu u prekidu.

Stamenković je dodao da su se pod vodom noćas našle i podrumske prostorije Gerontološkog centra u Doljevcu.

Zbog porasta vodostaja Toplice i njenih pritoka opštinski Štab za vanredne situacije juče je proglasio vanrednu situaciju na teritoriji Šarlinca, Mekiša, Orljana, Šainovca i Doljevca.

Na udaru vodenog talasa bilo je pre svega selo Šarlinac, zbog čega su Doljevčani tokom čitave noći u tom selu, ali i u Mekišu bagerima i drugom mehanizacijom pravili bedeme.

Nivo Toplice i njenih pritoka od jutros je u opadanju.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com