Društvo

Ekonomski fakultet obeležio 59 godina rada

Svečanom akademijom i podelom nagrada najboljim studentima uz mnogobrojne zvanice Ekonomski fakultet u Nišu obeležio je 59 godina rada i postojanja.

Prema rečima profesora dr Tadije Đukića, dekana Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Nišu, ovo je veliki  dan za ovu instituciju, grad i region. Fakultet ima preko 3.000 aktivnih studenata.

“Ekonomski fakultet u Nišu je hram znanja iz ekonomije. Mnogi naši kadrovi su doprineli razvoju  kako grada tako i regiona ali su značajni potencijal za razvoj Srbije.  Naši studenti su traženi kako u zemlji  tako i regionu. Rade u svim institucijama i viđeni su kao stručnjaci”,  kazao je profesor dr Tadija Đukić.

Na svečanoj akademiji kojom je obeležen Dan Ekonomskog fakulteta najboljim studentima su dodeljene nagrade.

“Studenti su ti zbog čega postoji  ovaj fakultet. Naš je zadatak da studentima ponudimo i više znanja i više veština  kako bi im omogućili što bolju karijeru i uspešan poslovni život. Ekonomski fakultet u Nišu jedini je fakultet u Srbiji koji  realizuje projekat  kojim je omogućeno studentima koji su iz nekog razloga “zastali” sa studijama da ih u narednih godinu ili dve privedu kraju i tako budu izbisani sa “spiska večitih studenta”.

Radi se o programu u okviru kojeg fakultet poziva studente koji su odustali od studija i za njih organizuje posebna predavanja koja se održavaju vikendom jer mnogi od njih su zaposleni ili imaju neke druge obaveze. Na ovaj način je već 70 studenata koji su odustali od studija došlo do diplome Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Nišu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com