Sport

Džudo klub Niš doneo našem gradu prvaka države

Judo klub “Niš” je nastavio tradiciju dugo preko 50 godina i doneo Nišu još jednog prvaka države u kategoriji do – 50kg sa prvenstva Srbije u judou za kadete koje je održano u Sportskom centru Šumice.

U pitanju je Đordje Radojković višestruki prvak države u mlađim kategorijama i drzavnih medalja za mlađe kadete i kadete. To je jedina zlatna medalja za centralnu Srbiju na ovom prvenstvu.

“Sve mečeve je rešio efektno bacanjem na ipon, a u finalnom meču borbi za titulu šampiona države možda i najlepšem bacanju na prvenstvu. Pored njega nastupili su i Aleksa Nikolić u kategoriji do – 55kg, Mihalo Lazarević u kategoriji do – 66kg i Jastra Milovanović u kategoriji do – 48kg”, saopštio je ovaj klub.

Nikolić i Lazarević kao šampioni i vicešampioni države ovaj put su ostali bez medalje, Mihajlo i Jastra su ove godine izgubili meć za medalju i tako nisu uspeli da ponove rezultate od prošlih godina kada su donosili medalje za naš klub i grad”, dodali su u Judo klubu Niš.

Inače su Nikolić, Radojković i Milovanović na prvenstvo države otišli kao šampioni centralne Srbije, a Lazarević kao vicešamipion. Treneri su Dragan Spasić i Marko Jovanović.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com