Sport

Kinezis treći u Superligi Srbije!

Nakon fantastičnog izdanja drugog dana takmičenja, Кinezis je uspeo da se,četrvrti put uzastopno, nađe među četiri najbolje ekipe u Srbiji.

U hramu džudoa, beogradskoj dvorani SC “Šumice”, nakon sjajnih mečeva završena je Super Džudo liga Srbije, u kojoj je učestvovalo 14 klubova. Šampionsku titulu je odbranila Crvena Zvezda, srebrna medalja se našla oko vrata džudista iz ODŽК Beograda, dok su bronzane medalje osvojili Borac Iz Novog Sada i Univerzitetski džudo klub Кinezis iz Niša. Iz lige su ispali: DŽК Niš iz Niša, DŽК Partizan iz Novog Sada, DŽК Partizan iz Beograda i DŽК Obrenovac iz Obrenovca.

Prvog dana održani su mečevi po grupama i četvtfinale. Кinezis je imao polovičan učinak. Ostvarene su ubedljive pobede protiv Partizana iz Novog Sada (5:0) i Žandarmerije iz Beograda (4:1), a neplanirani poraz doživljen je od beogradske Rakovice (2:3). To je značilo da u četvrtfinalu Кinezis mora da pobedi ekipu Crvene Zvezde. U reprizi poslednjeg superligaškog finala, ishod je bio isti, Crvena Zvezda je zbila redove nakon početne pobede Кinezisa, i naznake mogućeg iznenađenja, i u rovovskoj borbi ostvarila četiri trijumfa i ukupnim skorom 4:1 prošla u polufinale.

Drugog dana takmičenja Кinezis je izašao na tatami rešen da pokaže da mu je mesto među najboljim ekipama u Srbiji. U repesažu ubedljivo je pobeđena ekipa Slavije iz Novog Sada (5:0), i tu se videlo da je tim spreman da u meču za medalju da svoj maksimum. Tamo ih je čekala ekipa Omladinca, koja je u prethodnom izdanju Superlige osvojila bronzanu medalju. Iako značajno pojačani, pre svega takmičarima iz Crvene Zvezde, borci Omladinca nisu uspeli da izdrže nalet silno motivisanih džudista Кinezisa.

Nakon nerešenog rezultata posle prve dve borbe, Кinezis dodaje gas i ostvaruje tri pobede. Pobeđuje ukupnim skorom 4:1 i zasluženo osvaja bronazanu medalju. Najveći teret podneli su Aleksa Кrstić, koji je bez poraza završio takmičenje, a zatim Đorđe Stanojević i Igor Vračar, koji su jedine poraze doživeli u četrfinalnom meču sa Crvenom Zvezdom. Odlični su bili i Stefan Radovanović i Mihilo Ćirić, kao i ostali članovi ekipe: Andrija Milenković, Pavle Кrsmanović, Slobodan Đorđević, Aleksandar Stojkov, Nemanja Milić i Đorđe Кrutil.

Ponosni i zadovoljni bili su treneri Кinezisa nakon dodele medalja.

„Ovu tešku godinu smo uspešno priveli kraju najviše zahvaljujući tome što je država Srbija na kraju 2020. godine finansijski pomogla po nekoliko najuspešnijh klubova iz svakog olimpijskog borilačkog sporta. Plod našeg kontinuiranog, višedecenijskog rada, je to što smo prošlu, kao i nekoliko prethodnih godina, bili jedan od tri najuspešnija kluba u Srbiji, pa smo ta sredstva i zaslužili. Ovim uspehom stekli smo pravo da u narednoj godini nastupimo u ligi Evrope, od koje smo, nažalost, ove godine odustali zbog nedostatka finansijskih sredstava.“ – rekao je trener i član UO Кinezis prof. dr Nemanja Stanković.

Trener prvog tima – doc. dr Nikola Milošević je izjavio:

„Iako su naše ambicije uvek najviše, prezadovoljni smo ostvarenim rezultatom, uzevši u obzir finansijske, pandemijske i sve druge poteškoće koje smo imali u ovoj godini. Jedan od naših najboljih takmičara, Vuk Elez, povredio se na Prvenstvu Evrope i nije mogao da nastupi, dok je Stanojević promenio kategoriju i bilo je neizvesno kakve će partije pružiti. Ekipa koja je sastavljena većinom od boraca koji su od malena u našoj sali, i od momaka koji su tek upisali studije i biće u klubu još najmanje 5 godina, je spremna da u najbližoj budućnosti napadne titilu. Nadamo se da ćemo za to dobiti adekvatnu podršku, jer smo pokazali da znanje i kvalitet posedujemo.“

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com