Sport

Nišlija u Čikagu osvojio zlatnu medalju na prestižnom džudo turniru

Nišlija Lazar Aleksić koji živi u Čikagu postigao je ogroman uspeh na Turniru u džudou koji je održan u Milvokiju.

Koliko je važan turnir govori i podatak da je bilo 530 takmičara iz cele Amerike, među njima i reprezentativci Amerike, kao i višestruki učesnici Olimpijskih igara.

Lazar Aleksić ima velike planove i kao trener mlađih kategorija, i najavljuje uskoro otvaranje Kluba i školice sporta u Čikagu, u Akademiji Sveti Sava.

Za ovaj turnir pripremao se od oktobra meseca, a pred sam turnir trenirao je i dva puta dnevno. Takmiči se u kategoriji do 81 kg.

Nišlija zauzeo prvo mesto; Foto: Privatna arhiva

“Jednostavno je, težite ka stvarima koje vas ispunjavaju i da verujete, uvek sa verom u Boga, to je nešto moje lično, ali bez toga se ne može. Naravno da to prati disciplina, odricanje, želja, volja i ljubav prema tome što radite. Dobra organizacija i dobra komunikacija sa svima oko vas je ključ. Bitna je stavka da morate da imate zdravo okruženje, ljude koji vas podržavaju u tome što radite, podrška najbližih, porodice, prijatelja, saradnika mnogo utiče na vaš razvoj”, poručio je za Niške Vesti uspešni džudista direktno iz Čikaga.

Lazar je osvojio zlato na 2024 Wahadachi Judo Championship turniru. Inače džudoom se bavi gotovo čitav život, a već nekoliko godina živi i radi u Čikagu.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com