Društvo

Drugo mesto za SICEF na balkanskom takmičenju

Članovi SICEF-a učestvovali su na takmičenju EBEC (European BEST Engineering Competition), koje je održano u Novom Sadu, a koje se sastojalo iz dva dela: studija slučaja i inženjerski deo. Takmičenje je bilo na nivou Balkana, organizovala ga je studentska organizacija BEST, a članovi SICEF-a, osvojili su drugo mesto u oba dela takmičenja.

“Ove godine su bile dve teme na takmičenju iz studije slučaja, kako bi promenili edukativni sistem i kako bismo doveli šesto čulo čoveku uz pomoć postojećih tehnologija. U drugoj kategoriji, tim dizajn, zadatak je bio da napravimo model grada, koji će imati najbolju priču i biti najbolje uklopljen”, kaže Marko Ilić, jedan od članova tima SICEF-a i student Elektronskog fakulteta.

Pobednici iz svake kategorije idu u Torino na dalje takmičenje, a pobeda je timu SICEF-a za malo izmakla.

Foto: Marko Ilić, SICEF

“Na ovom takmičenju, nažalost, nije bilo asistenata sa Katedre za elektroniku da zadaju da pravimo nešto iz te sfere”, rekao je Ilić, koji je istakao da ne gube nadu jer ih tek očekuju takmičenja ovakvog tipa, a imaju i već zapažene rezultate. “Pre mesec dana učestovali smo na sličnom takmičenju. U studiji slučaja osvojili smo drugo mesto, a u delu gde smo imali da osmislimo i prezentujemo biznis plan, bili smo najbolji”.

On je dodao da tim SICEF-a uvek željno iščekuje nove izazove, kao i to da su u njihovom timu dobrodošli svi studenti, od brucoša do onih koji su na doktorskim studijama.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com