Društvo

Učenica iz Niša osvojila prvo mesto na Republičkom takmičenju srednjih ugostiteljskih škola

U Loznici je juče održano 20. Republičkom takmičenju srednjih ugostiteljskih škola, na kojem su se takmičili učenici trećih, završnih, razreda smerova konobar, kuvar i poslastičar.

Na Republičkom takmičenju koje je održano u Ekonomskoj školi u  Loznici, učenice niške UTŠ ostvarile su zapažene rezultate. Aleksandra Veljković, uz podršku mentorke Jelene Grozdanović, osvojila je prvo mesto u disciplini Pripremanje jela od ponuđenih namirnica, nadmašivši konkurenciju od 23 škole. 

Takođe, učenica Anđela Milenović, vođena mentorstvom Milice Beronje, hrabro se takmičila u disciplini Pripremanje jela po utvrđenom meniju. Naša učenica Teodora Đorđević pokazala je svoje veštine u disciplini poslastičarstvo uz podršku mentora Marka Nikolića.

“Ovi izuzetni rezultati svedoče o posvećenosti naših učenika i mentora, kao i o visokom nivou obrazovanja koji pružamo”, smatraju profesori.

Ugostiteljska škola juče je bila domaćin Opštinskog takmičenja iz istorije čiji su se učenici takođe istakli izuzetnim rezultatima.
Učenik Ilija Živković ostvario je mesto, a Danica Nikolić treće.

“Ponosno ističemo da je učenik Ilija Živković, uz podršku mentora Ranka Mirčevića, osvojio drugo mesto na takmičenju, a učenica Danica Nikolić, vođena mentorstvom Danijela Nikolića, postigla je izvanredan uspeh osvajanjem trećeg mesta”, navode.

Na Republičkom takmičenje u formiranju i prezentaciji turističkih aranžmana u Ruskom Krsturu učenica Tatjana Stojiljković zauzela je peto mesto na ovom prestižnom takmičenju, demonstrirajući svoje znanje i veštine u oblasti turizma i hotelijerstva. Njena mentorka na takmičenju, bila je nastavnica Jelena Petković.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com