Zdravlje

Dr Кostić dobio još jedno vredno priznanje u nizu

Direktoru Klinike za kardiovaskularne bolesti Kliničkog centra Niš, dr Tomislavu Кostiću, ovog  vikenda uručeno je još jedno, najviše priznanje opštine Leposavić. Dr Кostić, inače član evropskog udruženja kardiologa, je ranije ove godine dobio priznanje na kongresu u Minhenu za izuzetan doprinos u razvoju ove struke.

Кako je navedeno u uvodnoj reči, priznanje koje je dodeljeno za ostvareni doprinos u oblasti humanitarnog rada, bazira se na dobroj komunikaciji i saradnji sa jugom Srbije i pacijenatima sa Кosova. Za pacijente iz ovih krajeva nije bilo liste čekanja u lečenju akutnog infarkta i kardiovaskularnih oboljenja, ističe se u obrazloženju.

“Klinika za kardiovaskularne bolesti, kao tercijalna zdravstvena ustanova juga Srbije, zbrinjava i pacijente koji dolaze sa Kosova. Kada je u pitanju akutni infarkt miokarda u pripravnosti smo 24 sata, tako da smo veliku pomoć pružili i pacijentima sa Kosova, jer smo omogućili da se oni odmah transportuju u KC Niš gde im se radi potrebna intervencija. Nagrada je došla meni, ali i kompletnom timu lekara, nakon velikog broja zbrinutih pacijenata, i na taj način, njihovim najvišim priznanjem, je opština Leposavić odlučila da nam se na neki način oduži”, rekao je Niškim Vestima dr Kostić.

Niš danas ima jednu od najreferentijih kardioloških kuća, sa ozbiljnom interventnom kardiologijom, i sa jednim od najvećih pejsmejker centara. Na Klinici za kardiologiju se godišnje ugradi do 600 pejsmejkera, preko 1500 stenta, uradi se više od 3500 koronarografija i 400 intervencija u akutnom infarktu miokarda.

PROČITAJTE I…

dr Tomislav Kostić: Lekari nikada ne prestaju da uče

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com