Kultura

Održana trideset druga Književna kolonija Sićevo. “Mikina čaša” dr Tomislavu Kostiću

Dr Tomisla Kostić ovogodišnji je dobitnik nagrade “Mikina čaša”, za nesebičan doprinos organizaciji. Ova nagrada se dodeljuje u znak sećanja na njenog idejnog tvorca, književnika Mihajla Ignjatovića. Uručenjem nagrada završena je 32. Književna kolonija Sićevo.

Posebno mesto u okviru ovogodišnjeg sadržaja zauzeli su Književni koncert u Osnovnoj školi Radoje Domanović, razgovor o Veštačkoj inteligenciji ispod trema zgrade kolonije u Sićevu, predstavljanje svih učesnika u gradskoj biblioteci, obilazak niških kulturno-istorijskih spomenika, ali i dodela prestižne književne Nagrade „Ramonda serbika“, za višegodišnje stvaralaštvo koje je ostavilo poseban pečat u istoriji savremene književnosti, ove godine uručeno srpskom piscu profesoru dr Zoranu Živkoviću.

Foto: Miroslav Lavrenčić

Podsećamo, učesnici 32. Književne kolonije Sićevo bili su: Zoran Živković, Đorđe Matić, Danica Vukićević, Laura Barna, Aleksandar Petrović, Vojislav Pantić, Bojan Džodan i Nikola Marković koji je bio domaćin piscima.
Književnu koloniju Sićevo organizovao je Niški kulturni centar u saradnji sa Društvom književnika i književnih prevodilaca Niša i Narodnom bibliotekom „Stevan Sremac“, kao i brojnim institucijama kulture Niša i Opštine Niška Banja.

Pokrovitelji Književne kolonije Sićevo su Grad Niš i Ministarstvo kulture Srbije.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com