Društvo

Donja Vrežina konačno dobija trotoar

Višedecenijski problem nedostatka trotoara u Donjoj Vrežini uskoro će biti rešen. Meštani će do kraja naredne sedmice dobiti trotoar. Jedan, ali vredan.

Nakon mesec i po dana aktivnih radova, do naredne sedmice biće završeni radovi na izgradnji trotoara koji su meštani Vrežine čekali generacijama.

U Direkciji za izgradnju grada kažu da su do sada radili mesec i po dana, sa kraćim prekidima zbog vanrednog stanja. Iako je urađen veliki deo posla, nakon praznika, od ponedeljka nastavljaju radove. Završetak najavljuju do kraja naredne nedelje.

Ova saobraćajnica trebalo bi da nekada postane bulevar, a dok to ne bude, morala je da dobije trotoar makar sa jedne strane, kaže za Niške Vesti direktor Direkcije za izgradnju grada Nebojša Lović.

“Odradili smo samo desnu stranu trotoara jer bi planski tu trebalo da bude bulevar. Ne znam da li će se on raditi u nekoj bliskoj budućnosti, a trotoari su bili neophodni zbog kretanja pešaka. Bilo je opasno kretanje pešaka po saobraćajnici i odlučili smo da uradimo desni trotoar kako bismo ih zaštitili”, kaže Lović.

Dužina urađenog trotoara, od okretnice u Vrežini ka Malči, je oko 1 kilometar, a vrednost radova je 3 miliona dinara. Najveća vrednost i prednost ove investicije je svakako bezbednost građana kojih u ovom delu grada ima puno jer se radi o velikom naselju sa puno dece.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com