Društvo

Devet godina u službi prirodi i životinja

Čast nam je i zadovoljstvo da Vas pozovemo na proslavu 9. rođendana Udruženja Zoo Planet, u nedelju, 22. jula od 17 sati u selu Kamenica u svom Zoo kutku proslavlja deveti rodjendan i isto toliko godina druzenja sa prirodom i životinjama.

“Uz program proslave istog dana biće održana i izložba autohtonih rasa na kojoj će biti predstavljeni domaći brdski konj, krava buša, bivo, karakačanske ovce, pirotska pramenka, svinja mangulica, balkanski magarac, lama i balkanska koza”, kažu u ovom Udruzenju. “Od sitnih životinja biće prikazani paunovi, plovke, patke, ukrasna kokoš, patuljasti zečevi i razne ptice, čileanske veverice, morski prasići i egzotične zmije”.

Otvaranje manifestacije i izlozba autohtonih rasa je u 11 sati, a tokom celog dana, do 21 sat, posetioci, pre svega deca, mogu hraniti zivotinje, jahati ponija i konje, slikati se sa zivotinjama.

U okviru proslave rodjendana i devet godina rada Udruženja biće organizovana i edukativna tribina o autohtonim životinjama koja će se održati u edukativnoj učionici ZOO Kutka. Radionica će trajati od 13 do 14 sati.

“Pripremljen je i kulturno zabavni program koji obuhvata promotivno dresurno jahanje konja, viteške prikazne borbe – mačevanje na konjima i prikazne borbe vitezova, folklorne igre”, dodaju u Udruženju.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com