Društvo

Aurelija konačno slobodna, čeka je novi dom u Salzburgu

Od maja minule godine Udruženje PIT bori se da Aurelija bude slobodna, konačno su uspeli.

“Borili smo se da odmah budeš sklonjena od nasilnika koji te je unakazio, borili se da ostaneš živa obzirom na tvoje vrlo teške povrede, kasnije smo se borili da opet stekneš poverenje u ljude mnogo smo se borili i za pravdu i da tvoj zlostavljač bude osudjen. Draga Aurelia, ova borba je danas završena! Po rešenju Veterinarske inspekcije u Leskovcu Aurelija je TRAJNO ODUZETA i dodeljena Udruženju PIT”.

Ovo je prvo rešenje o trajnom oduzimanju na jugu Srbije.

“Ona je danas jedna prelepa i predivna životinja koju čeka najlepši dom u Salzburgu, imaće svoje ljude koji će je voleti najviše na svetu kao što je volimo i mi. Hvala ti na svemu, naučila si nas šta je prava borba za život i borba za pravdu a posebno hvala svima koji su deo njene sada već srećne priče”, ističu u Udruženju PIT. 

Za Niške Vesti, advokatica Nina Krstić pojašnjava da to ne znači da Aurelija odmah putuje u Salzburg, već da nju čeka novi dom. Do njenog putovanja, precizna je ona, ima još puno toga što mora da se obavi za izlazak konja iz zemlje. Potrebni su zahtevi, sertifikati i čitav program mera koji mora da se primeni. Čitav taj proces može da potraje.

Da podestimo, maja prošle godine desilo se nezapamćeno nasilje nad konjem u selu kod Vlasotinca. Vlasnik je čekićem udarao svoju kobilu do iznemoglosti a nakon toga izveo upregnutu u kola među plastenike pa nastavio da je tuče motkom. Udruženje Zoo Planet je tada zbrinulo kobilu, a Udruženje PIT preuzelo na sebe obavezu da je i zakonski oslobodi od vlasnika, o čemu su Niške Vesti pisale.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com