Društvo

OPASNA I SUROVA IGRA: Razvlačili mrtvu rodu (VIDEO – UZNEMIRUJUĆI SNIMCI)

Snimak opake igre sa mrtvom rodom koji je osvanuo na društvenim mrežama uznemirio je ljubitelje životinja. Oni kažu da je ih je i razočaralo ponašanje maloletnika, koji su nesrećnu životinju koja je simbol rađanja, ali pre svega zaštićena vrsta, vukli, nosili, ostavljali…

Na snimcima se čuje smeh prisutnih kao da se ludo zabavljaju i vuku igračku.

“Nakon dobijanja dramatičnih snimaka na kojima se vide maloletna deca koja vuku i za kljun nose rodu, a zatim je bacaju da bi je ponovo vukla – Udruženje Zoo planet izašlo je na lice mesta i zateklo nepomičnu rodu u selu Bubanj. Roda je mrtva, a prema prvim procenama sumnja se na strujni udar”, kažu u ovom Udruženju.

Ipak, dodaju da će za zvanične potvrde sačekati obdukciju rode koju su predali nadležnima.

Oni su upozorili mlade na ovakve igre. Ističu da životinja koja leži može biti bolesna, zarazna,povređena.

“Možda ćete joj dodatno nauditi ako je dirate, a možda sebe i svoj život dovedete u opasnost”, ističu aktivisti ZOO Planeta.

O ovom slučaju je obaveštena policija i tužilaštvo. Oni su takođe došli veoma brzo. Izvršen je uviđaj, a sav dokazni materijal biće predat tužiocu.

“Za vaše hitne pozive uvek smo tu. Naši volonteri su uvek u pripravnosti. Budite i vi naša desna ruka i pomozite nam da se ovakvi slučajevi ređe dešavaju, a oni kojih ipak ima da ne ostanu nezapaženi. Niko ne zaslužuje maltretiranje kakvo ova roda, prema snimcima koje vidite, jeste iskusila”, apeluju iz ovog niškog udruženja.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Ma kako se rode ovakva deca.. od kakvog oca i kakve majke.
    Budući zlostavljači i batinaši, psihopate.
    Ovaj svet ide u propast.
    To će sutra da odraste i bude čovek.
    Oće.. ali juče.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com