Obrazovanje

Da li će kombinovani test proteći bez problema?

Nastavlja se proba male mature

Danas je pred učenicima kombinovani test. Probne ispite u Nišavskom okrugu polaže oko 3.600 đaka, a u Nišu gotovo 2.500.

Podsetimo, u sredu su đaci rešavali online test iz maternjeg jezika preko digitalne platforme „Moja učionica“ koji je funkcionisao do podneva. U Ministarstvu prosvete objasnili su da je došlo do preopterećenja, pa su maturanti mogli dobili produžetak i test su mogli da urade do 21.30.

Izgleda da je i juče, za test iz matematike, bilo problema. Da ne bi opet oko podneva došlo do preopterećenja mnogi niški maturanti logovali su se kasnije. Oko 16 sati platforma ponovo nije funkcionisala – delile su se fotografije i množili komenatri putem društvenih mreža kao dokaz tome.

„Servis nije dostupan, ne postoji ili je onemogućen. Moguće da je i platforma zaražena koronavirusom“, komentarisali su roditelji.

Jučerašnji pokušaj učenika da otvore test iz matematike; Foto: fejsbuk/printskrin

Danas se radi test sa pitanjima iz biologije, hemije, fizike, istorije, geografije, prvo će rešavati đaci iz Vojvodine od 8 do 12 sati, zatim sledi Beograd od 12 do 16, a učenici ostatka Srbije moćiće da pristupe platformi „Moja škola“, od 16 do 21.30 sati.

Svrha testiranja je da učenici steknu uvid da li su napredovali do očekivanih standarda postignuća u predmetima koji su obuhvaćeni završnim ispitom i da u odnosu na rezultate probnog završnog ispita, po potrebi, dodatnu pažnju posvete određenim oblastima u okviru pojedinih predmeta.

Nakon isteka vremena za rešavanje testa, posle 21.30, ponovnim logovanjem na platformu ucenici će moći da vide rešenja zadataka testa koji su tog dana radili.

Analize zadataka sa sva tri testa sa probne male mature biće emitovane na trećem kanalu RTS u subotu od 12 do 14.30 sati. Analiza testa iz srpskog jezika 12 do 12.45, matematike 12.45 do 13.45 i kombinovani 13.45 do 14.30 sati.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com