Društvo

Infrastruktura i pravno – imovinski odnosi i dalje najviše muče Nišlije

U Gradskoj kući organizovan je tradicionalni prijem građana koji nisu bili zadovoljni rešavanjem problema koje su već u ranijim susretima isticali i tražili da se reše.

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski, zajedno sa timom saradnika iz različiti oblasti, razgovarala je sa njima o načinu rešavanja njihovih zahteva. Sotirovski ističe da je veliki broj građana na spisku koji žele rešenje za svoje probleme. Najčešće isticani problemi ticali su se komunalna infrastruktura, kanalizacione mreže i pravno -imovisnki odnosi.

“Malo smo promenili način prijema, gledali smo da sada bude na jednom mestu po jedan sagovornik , odnosno naš sugrađanin, jer je bilo pritužbi onih koji nisu rešili određeni problem za kratko vreme. Njih je bilo oko desetak, mahom su to bili ljudi koji nisu imali potpunu dokumentaciju, a nisu želeli da je dopune u međuvremenu. Ima i onih komšijskih nesuglasica gde mi ne možemo da budemo arbitri. Ono najvažnije je komunalno – putna infrastruktura , to masovno radimo i rešavamo pravno – imovinske odnose koji nisu rešeni više od 20 godina”, objašnjava gradonačelnica.

Kaže da je bilo dosta predloga za sređivanje Delijskog visa, delova opštine Crvenog krsta, nove pozicije za vrtiće u Panteleju, Trupalu i Ledenoj Steni.

“Mislim da za sada ispunjavamo očekivanja sugrađana”, kazala je.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Katastar ne radi svoj posao jer im se tako može i niko ih ne kažnjava za nerad. A i građani su sami krivi jer čekaju da im probleme reši niko drugi i to besplatno!. I onda čekaju 20 godina, a niko nije budala (pa čak ni država) da rešava tuđe probleme!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com