Ekonomija

(VIDEO) Veštačka inteligencija kao pomoć niškim privrednicima – Predstavljena platforma INNO-VERSE

Novu platformu INNO-VERSE za upravljanje inovacijama u privredi, koja je potpuno zasnovana na veštačkoj inteligenciji, predstavio je niškim privrednicima u Oficirskom domu sam predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež.

Ova platforma, ili „alat“ kako je nazivaju još pružiće privrednicima sve ono za šta im je nekada trebalo puno više vremena i ljudi. Danas primenom INNO-VERSE platforme dobijate „vrlo elegantno“ sve od podataka što vam je potrebno da poboljšate biznis, proizvodnju.

Ova platforma je još u razvojnoj fazi, za potrebe prezentacije, niški privrednici mogli su da vide kako ona fukcioniše unutar malih preduzeća Naučno-tehnološkog parka Niš.

INNO-VERSE je alat koji je prvi predstavljen niškim privrednicima, kako kaže Aleksandar Milićević, predsednik RPK Niš i to nije slučajno.

Niš privlači veliku pažnju kada su u pitanju inovacije i nove tehnologije. Ovaj alat pomaže u ovim teškim vremenima privrednicima, kada mnogo togo prosto ne zavisi od nas. Ovo je nešto što će, na primer, omogućiti nekome iz Niša ko se bavi određenim poslom, bilo da je to reciklaža ili recimo, nabavka sirovina, gde je moguće to nabaviti najpovoljnije i tako najbrže rešiti konkretni problem u proizvodnji. Tako bi trebalo da se poveća konkurentnost i produktivnost, što jeste jedan od najvećih problema naše privrede“, rekao je Milićević.

Platforma INNO-VERSE kada bude u potpunosti zaživela neće biti besplatna za upotrenu, ono što se za sada zna jeste da će kupovina ovog „alata“ biti subvencionisana od Privredne komore Srbije.

Veliko interesovanje privrednika za platformu INNO-VERSE u Oficirskom domu; Foto: Niške Vesti/Vodeničarski

Ovu platformu možete da pitate bilo šta što je vezano za proizvodnju, objašnjava prvi čovek Pivredne komore Srbije, Marko Čadež.

„Ja uzgajam kukuruz i hoću da se informišem o tome kako da uštedim 30% novca koji trošim na upotrebu vode. Koji su to sistemi, koji je najbolji…. „Alat“ vas usmerava šta je to najbolje na tržištu i ako su stvari još u naučnom domenu, on vam daje jasna rešenja“, kazao je Čadež.

On kaže da pomoću ove platforme možete da vidite kakav je trend, istražite dalje, ili napravite svoj proizvod.

Veštačka inteligencija skraćuje vreme koje je nekada bilo potrebno da se bilo šta istraži – od novih naučnih dostignuća, preko konkurencije do cene. Ranije je trebalo angažovati stručne ljude, kojima je trebalo vremena da sve ovo saznaju i predoče vlasnicima preduzeća koji dalje odlučuju. Danas je sve to u ovom alatu, jednostavnije i brže, ističu u PKS.

@niskevesti.rs Veštačka inteligencija kao pomoć niškim privrednicima INNO-VERSE Marko Čadež, predsdnik Privredne komore Srbije #pks #inno-verse #vestackainteligencija ♬ original sound – Niške Vesti

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com