Zdravlje

Grujičić: Žene koje su imale probleme u porodilištima to da prijave

Ministarka zdravlja Danica Grujičić izjavila je  da sve žene koje su imale "bilo kakve probleme" u zdravstvenim ustanovama treba to da prijave nadležnim organima.

Grujičić je za današnju Politiku kazala da osuđuje neprimereno ponašanje prema pacijentima.

Ona je ocenila da lekari postoje zbog pacijenata, a ne obrnuto.

“Sve žene koje su imale bilo kakve probleme mogu to da prijave dežurnom lekaru, načelniku odeljenja, direktoru ustanove, a ako tu ne reše problem mogu da se obrate Lekarskoj komori Srbije, zaštitniku prava pacijenata, zaštitniku građana, pokrajinskom sekretarijatu za zdravstvo i Ministarstvu zdravlja”, navela je Grujičić.

Po njenim rečima, svaki lekar koji načini prestup ima svoje ime i prezime i treba da odgovara pred nadležnim organima i dodala je da ne treba cela struka da nosi teret “kolege koji se oglušio o svoj poziv”.

“Svako treba da odgovara za svoje postupke i ne smemo da ćutimo i guramo probleme pod tepih (…) Od prvog dana mandata govorila sam da moramo imati zakon i sistem u kom ćemo kazniti one koji ne rade i nagraditi one koji nose zdravstveni sistem”, izjavila je ministarka zdravlja.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com