Sport

BRAVO! Osam medalja za plivače PK “Sveti Nikola”

Proteklog vikenda, od 17. do 19. marta održano je “Otvoreno prvenstvo Srbije 2017” u Beogradu na bazenima sportskog centra “11. april”Učestvovalo je 482 plivača iz 54 kluba, a među njima i 13 plivača niškog Plivačkog kluba “Sveti Nikola”. Niški plivači su ostvarili zapažene rezulzate i osvojili ukupno 8 medalja, 2 zlatne, 3 srebrne i 3 bronzane.

Zablistao je Petković Andrija koji je u kategoriji mlađih juniora (15-16 godina) osvojio 6 medalja ( 2 zlatne, 3 srebrne i 1 bronzanu) i na taj način pokazao da je jedan od najperspektivnijih mladih plivača u Srbiji.

 Andrija je u svih šest disciplina u kojima je učestvovao popravio svoje lične rekorde, a najznačajnije rezultate ostvario je u disciplinama 100m kraul (53.92) i u disciplini 50m leđnim stilom (29.53) u kojima je postao državni prvak u svojoj kategoriji. Na osnovu ovih rezultata Andrija je uvršten u spisak reprezentacije Srbije, koja će ovog vikenda učestovati na četvoromeču u Banja Luci.
Tešić Pavle, dve bronzane medalje u disciplinama 100 i 200m prsnim stilom u kategoriji juniora.

Pvle Tešić je osvojio 2 bronzane medalje u kategoriji juniora (17-18 godina) u disciplinama 100m i 200m prsnim stilom, takođe sa novim ličnim rekordima.

“Od ostalih plivača dobre rezultate su postigli Stojanović Stefan i Čičić Miloš. Stojanović Stefan je potvrdio svoj kvalitet u disciplini 200m delfin u kojoj je zauzeo 5. mesto u apsolutnoj kategoriji, dok je u konkurenciji plivača iz Srbije zauzeo drugo mesto odmah iza našeg najuspešnijeg plivača Stjepanović Velimira. Stefan je takođe u disciplini 400m mešovito zauzeo 5. mesto u apsolutnoj kategoriji, dok je u konkurenciji plivača iz Srbije bio treći. Čičić Miloš je odličnom trkom u disciplini 50m prsno zauzeo 7. mesto u apsolutnoj kategoriji, a u konkurenciji plivača iz Srbije, trku je završio na četvrtom mestu uz novi niški rekord koji sada iznosi 29.51 sekundi”, saopštili su iz PK “Sveti Nikola”.

Iz ovog prlivačkog kluba ističu da su veoma zadovoljni rezultatima iako se  nalaze tek na polovini plivačke sezone, pa s pravom očekuju još dobrih rezultata.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com