Politika

Aleksandar Stojičić – NOVI većnik za sport

Novog većnika nisu podržali svi odbornici vlasti.

Aleksandar Stojičić, MMA borac, novi je većnik za sport i zameniće Branislava Kačara koji je s tog mesta otišao u Ministarstvo bez portfelja. Za Stojičića je glasalo 47 odbornika.

Stojičić je aktivan u borilačkim sportovima poslednjih 15 godina, piše u njegovoj profesionalnoj biografiji. Osnovnu i srednju školu završio je u Nišu, na Akademiji tehničko-vaspitačkih strukovnih studija stekao osnovne studije, a na DIF-u završio stručno osposobljavanje za operativnog trenera borenja. Licencirani je trener od strane MMA Saveza Srbije.

On je poznati sportista ne samo u Nišu već i šire, jer je predstavljao boje Republike Srbije na mnogim takmičenjima, istakao je predsednik Skupštine grada Niša Boban Džunić.

“Za Aleksandra Stojičića – 43 gasova za, 1 protiv i 3 nevažeća. Stojičić je izabran za novog većnika i ja mu ovom prilikom čestitam”, kazao je predsednik parlamenta Boban Džunić.

Stojičić je izabran za većnika na predlog gradonačelnice Niša Dragane Sotirovski. Međutim, prema broju onih koji su glasali, evidentno je da ga nisu podržali svi odbornici vladajuće većine. U trenutku glasanja u skupštinskoj sali nije bilo 14 odbornika SNS, a prisustvovala su samo dva odbornika opozicije. Ukupno je glasalo 47 odbornika. To znači da su dva odbornika vlasti bila protiv svog kandidata, ili je jedan glasao protiv, drugi uzdržan, što se nikada do sada nije desilo tokom glasanja u gradskom parlamentu od 2012. godine.

“To je naš poznati niški sportista, osvajač brojnih medalja, naš reprezentativac”, rekla je Sotirovski medijima objašnjavajući razloge zašto ga je predložila za svoj tim.

Ona je objasnila da je na današnjoj sednici trebalo da bude izabran još jedan većnik, iz redova PUPS-a, ali je taj predlog povučen.

“Većnik koji je bio zadužen za životnu sredinu je podneo ostavku na tu funkciju, ali to ne znači da će novi koji će biti izabran kada nam koalicioni partner bude dao ime, biti izabran za tu oblast. Verovatno ćemo preinačiti životnu sredinu u održivi razvoj i pridodati većniku za privredu, a videćemo novi većnik koju će oblast zadužiti”, kazala je gradonačelnica Niša.

Da podsetimo nakon Branislava Kačara koji je otišao iz gradskog veća u Ministarstvo bez portfelja, ostavku je podnela i Sonja Milojković, većnica zadužena za zaštitu životne sredine.

PROČITAJTE JOŠ…

Većnica za zaštitu životne sredine podnela ostavku

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com