Društvo

Poskupljuju usluge venčanja, za dolazak matičara u restoran više od 10.000 dinara

Verenici koji žele da izgovore sudbonosno da i ceremoniju venčanja obave u restoranu ili na nekoj drugoj lokaciji, van Kuće za venčanje, za taj čin moraće da plate 15.000, umesto dosadašnjih 8. 000 dinara, odlučeno je na današnjoj sednici Gradskoj veća, a krajnju reč daće odbornici na Skupštini Grada koja će biti održana u toku sledeće nedelje.

Prema rečima v. d. zamenice načelnika Uprave za finansije Nine ilić,  venčanje koje se obavlja u Kući za venčanje, ostaje besplatno.

Kao razlog za poskupljene navodi veće troškove matičara za odlazak do mesta na kojem će mladenci sklopiti brak i potpisati.

“Zaista mislim da je preterivanje. Sala za venčanje jeste lepa, ali s obzirom da su gosti iz inostranstva, ne želimo da ih maltretiramo da idu od crkve, zatim do sale, pa u restoran. Ipak je previše za jednu čistu formalnost”, kazala je Niškim Vestima sagovornica koja je zakazala svadbu za narednu godinu.

Podsetimo, zbog vraćanja prostora nekadašnje kuće za venčanje vlasnicima u Episkopskoj ulici, Grad je uredio prostor u Oficirskom domu gde se sada obavlja skalapanje brakova.

Što se tiče cena, pojedine sale za proslave, kao i pre pojave korone, rasprodate su mesecima unapred, a cene su vrtoglavo visoke.

 

Ponovo krenula svadbena veselja, a od cena „boli glava“

Odlukom Gradskog veća izmenjena je postojeća Odluka o lokalnim taksama i povećane cene taksi koje se plaćaju prilikom restracije vozila.

Zamenica načelnice Uprave za finansije Nina Ilić kazala je da će takse poskupeti od pet do sedam odsto.

Ilić je rekla da Zakon o finansiranju lokalnih samouprava predvidja da se takse uskladjuju sa rastom cena na malo, ali da ih ih grad Niš nije menjao poslednje četiri godine.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Eto zašta je sve sposobna Zlotirovska. Bravo i to je malo trebalo bi bar sto hiljada dinara.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com