Društvo

Prvo venčanje na novoj lokaciji: Sudbonosno DA u Oficirskom domu u Nišu

Budući supružnici će od sad svoje sudbonosno “Da” moći da izgovore u novom prostoru, u prostorijama Oficirskog doma na niškom Keju. Danas popodne biće održana prva ceremonija venčanja na novoj lokaciji.

Zbog vraćanja prostora nekadašnje kuće za venčanje vlasnicima, grad Niš je uredio prostor u sadašnjem Oficirskom domu gde će biti novo mesto za skalapanje brakova u Nišu. Uređenje prostora je privedeno kraju i sve je spremno za naredne ceremonije.

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski zajedno sa matičarima, vršiocem dužnosti načelnice Uprave za organe grada i građanska stanja Marinom Janković ,svečano je otvorila salu za venčanja u  Oficirskom domu.

Gradonačelnica se prva upisala u knjigu utisaka i poželela budućim mladencima mnogo zdravlja, sreće i berićeta.

Knjiga utisaka, foto: Niske Vesti

“Grad je morao da nađe novi prostor jer je stara kuća za venčanje bila privremena i vraćena vlasnicima. Ovo je nas prostor gde nećemo morati da plaćamo kiriju. Mladenci će od sata biti u novom i lepšem ambijentu. Ima odredjenih parking mesta, zelenila, keja, Tvrđave, svega onoga što se ostavlja trajno na fotografijama kada svoje sklapaju brak”, izjavila je gradonačelnica Niša, Dragana Sotirovski.

Foto: Niške Vesti

Prema njenim rečima, matičari su dobili po prvi put uniforme, tako da na pravi način mogu da predstave Grad i zanimanje za koje su se školovali. Pored sreće i ljubavi, budućim mladencima je požela i mnogo dece.

Vršilac dužnosti načelnice Uprave za organe grada i građanska stanja Marina Janković, dodala je da je ovaj “prostor dosta primereniji, lepši i elegantniji za ovakvu vrstu ceremonije”.

“U svoje ime, ali i u  ime svih svojih kolega matičara, mogu da kažem da sam izuzetno zadovoljna novim prostorom i uniformama. Nadam se da će i gradjani uživati. Što se termina tiče, gužva je, ali uvek izadjemo u susret mladencima”, rekla je koordinator matičar Gradske uprave, Hermina Pejović.

Na godišnjem nivou u gradu Nišu bude sklopljeno između 1000 i 1300 brakova.

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com