Servisne

Besplatna Bebi parking karta dostupna posle praznika

Javno komunalno preduzeće „Parking servis“- Niš obaveštava korisnike parkirališta u Nišu da će nova usluga „Bebi parking karta“ biti dostupna od 07. maja 2024. godine.

Pravo na elektronsku Bebi parking kartu (eBPK) imaju roditelji dece rođene od 01. januara 2024. godine.

Potrebno je da jedan od roditelja ima prebivalište u Nišu.

Rok za podnošenje zahteva za izdavanje eBPK je godinu dana od dana rođenja deteta , a rok važenja eBPK je godinu dana od dana izdavanja.

Jedna elektronska Bebi parking karta važi isključivo za jedno vozilo za koje je izdata.

Elektronska Bebi parking karta sadrži 30 sati besplatnog parkiranja u bilo kojoj zoni od postojeće tri zone parkiranja u Nišu (Ekstra, Crvena, Zelena), i važno je da korisnik eBPK poštuje vremensko ograničenje parkiranja za zonu u kojoj se nalazi – maksimalno 60 minuta u Ekstra zoni, 120 minuta u Crvenoj zoni, 180 minuta u Zelenoj zoni.

Ukoliko korisnik eBPK prekorači propisano zonsko vremensko ograničenje, biće mu izdat elektronski nalog za plaćanje dnevne parking karte.

Kako korisnik eBPK aktivira besplatni sat parkiranja?

Sistem kontrole i naplate parkiranja automatski će aktivirati besplatni sat parkiranja ukoliko vozilo korisnika koji poseduje eBPK bude od strane kontrolora parkiranja ili vozila ScanCar opaženo na opštem parkiralištu, a da korisnik nije platio uslugu parkiranja.

Ukoliko se vozilo zadrži na parking mestu više od jednog sata, u zoni u kojoj je vremensko ograničenje veće od 60 minuta, sistem će automatski aktivirati još jedan sat besplatnog parkiranja.

Besplatna elektronska Bebi parking karta se izdaje na šalterima Korisničkog servisa Javnog komunalnog preduzeća „Parking servis“- Niš, ulica Generala Milojka Lešjanina br. 39 u Nišu, radnim danima od 7 do 20.30 časova i subotom od 7 do 14 časova.

Prilikom podnošenja zahteva za aktiviranje elektronske Bebi parking karte potrebno je dostaviti na uvid sledeću dokumentaciju:

Izvod iz matične knjige rođenih za dete;
ličnu kartu podnosioca zahteva;
saobraćajnu dozvolu za vozilo za koje se izdaje eBPK.

Korisnik će informaciju o svakom iskorišćenom besplatnom satu parkiranja, kao i preostalom broju neiskorišćenih besplatnih sati dobiti purem SMS poruke na broj mobilnog telefona koji je upisao u zahtev prilikom podnošenja istog.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com