Društvo

Ponovo krenula svadbena veselja, a od cena „boli glava“

Smirivanje epidemije korona virusa uticala na veće interesovanje za organizovanje svadbenih veselja, tako da su pojedine sale za proslave u Nišu, kao i pre pojave korone, rasprodate mesecima unapred.

Proslave venčanja uvek su bile veliki izdatak, a sada su kažu Nišlije svadbe papreno skupe i oni koji se odluče da u zajednički život zakorače uz slavlje sa većim brojem zvanica moraju da računaju na izdatak od sigurno 7.000 evra. Najveći izdatak za mladence i njihove porodice je svakako ručak u restoranu ili hotelu koji košta najmanje 25 era po osobi, a ukoliko se želi nešto više od standarnog menija, taj iznos premašuje 30 evra.

Veliki izdatak predstavlja i angažovanje muzičkog benda, a većina njih je ovih dana podigla cene. Poznatiji muzičari naplaćuju svoju „svirku“ oko 1.500 evra, dok oni sa nešto manjim brojem izvođača i ne tako poznati naplaćuju oko 1.000 evra.

Za iznamljivanje venčanice potrebno je izdvojiti između 250 i 400 evra, a za garederobu za mladoženju najmanje 400 evra. Glavobolju mladencima zadaje i kupovina burmi i zlatnog nakita, pošto je cena zlata porasla na 8.000 dinara za gram.

U značajnije troškove svadbenog veselja spada i sada nezaobilazno dekorisanje restorana ili kafane koje košta najmanje 500 evra, dok je za fotografisanje i snimanje potrebno izdvojiti od 250 do 400 evra. Na ove izdatke treba dodati i svadbenu tortu koja u proseku košta oko 300 evra, kupovinu bidermajera, odlazak kod frizera i kozmetičara i druge manje, ali nužne troškove.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com