Društvo

Nova ambulanta u Čokotu

U Čokotu je otvorena nova ambulanta u kojoj će meštani, za početak, moći da urade opšte preglede i laboratorijske analize. Ambulanta u naselju Milka Protić ipak nastavlja da radi posle rekonstrukcije zgrade u kojoj se nalazila, kažu u gradskoj opštini Palilula.

Ambulanta u Čokotu se nalazi u zgradi nekadašnje mesne zajednice, a za njeno renoviranje novac su prikupljali stanovnici ovog sela. Ostatak sredstava obezbeđeno je iz budžeta opštine Palilula.

“Ovde ima mnogo starije populacije i ambulanta nam mnogo znači. Starim ljudima je teško da idu do Novog Sela ili grada”, kaže Miroljub Ristić iz Saveta građana.

Na ovaj način primarna zdravstvena zaštita je bliža pacijentima, potvrdio je i gradonačelnik Niša.

“Da bismo bili što bliže pacijentima, najlogičnije je da budemo u njihovim selima, pored njihović kuća. Otvaranjem ove ambulante Dom zdravlja je omogućio ljudima da ne moraju više da idu u Novo Selo”, rekao je na otvarnju Zoran Perišić.

13055246 1021730967863077 3923103068023203192 o

Ambulanta u naselju Milka Protić nastaviće sa radom, istakli su. Međutim, zgrada u kojoj se nalazila nije rekonstruisana 50 godina, poručuju iz opštine Palilula.

“Ta ambulanta počeće sa radom u narednih mesec dana, a preko potrebno je da se renovira zgrada u kojoj se nalazi”, rekao je predsednik opštine Palilula Boban Džunić.

Nova ambulanta u Čokotu omogućiće dostupnije lečenje za skoro 2.000 meštana.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com