Društvo

Izgradnja kolektora i prečišćavanje otpadnih voda u Nišu uz pomoć EU?

Studija izvodljivosti koja je izrađena za prikupljanje i prečišćavanje otpadnih voda treba da omogući da se Nišu, kroz program pretpristupne razvojne pomoći fondova Evropske unije, IPA 2017, obezbede bespovratna sredstva za projekat u iznosu do 43 miliona evra. Projekat podrazumeva izgradnju novih kolektora, sanaciju dela postojećih, zatim gradsko postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda, kao i dodatne tretmane mulja.

„Saradnjom Vlade Republike Srbije i grada Niša, a uz podršku Evropske Unije, u Nišu će se sprovoditi najveći infrastrukturni projekat iz oblasti zaštite životne sredine u pretpristupnom periodu. Vrednost postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda sa izgradnjom i rekonstrukcijom kanalizacione mreže iznosiće oko 43 miliona evra i ovaj iznos će Vlada Republike Srbije obezbediti iz pretpristupnih fondova EU“, istakla je državna sekretarka Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine Stana Božović.

Studija, čija je vrednost 100.000 evra, finansira se iz sredstava donatorske razvojne pomoći Švedske agencije za razvoj, a sprovodi je međunarodna organizacija International Management Group (IMG), kroz Environmental Infrastructure Support Programme (EISP). Studija će omogućiti sve elemente za odlučivanje od strane Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine i Grada Niša u pogledu finansiranja prioritetnog projekta otpadnih voda.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com