Društvo

Saradnjom do boljeg gradskog prevoza

Tri javna preduzeća koja se bave gradskim prevozom iz Beograda, Kragujevca i Niša, potipisala su protokol o saradnji. Protokol će između ostalog, pomoći da se reše problemi koji postoje u gradkom prevozu u ovim gradovim i da se zajednički nastupi kod ministarstva saobraćaja.

Protokol o saradnji potpisali su u Gradskoj kući direktor JKP Direkcija za javni prevoz Grada Niša Saša Petronijević, direktor Sekretarijata za saobraćaj Beograda Uglješa Mitrović i direktor Gradske agencije za saobraćaj Kragujevca Aleksandar Popović. Potpisivanju memoranduma o saradnji prisustvovao je i gradonačelnik Niša Zoran Perišić.

protokol1

Ovim protokolom definisani su ciljevi, o oblastima i oblicima budeuće saradnje. Kako je istaknuto do ove saradnje je došlo polazeći od činjenice da je gradski i prigradski prevoz putnika jedna od najvažnijih komunalnih delatnosti za funkcionisanje svakog grada.

protokol6

Ova tri grada u Srbiji radiće ubuduće na stvaranju uslova za što efikasnije i kvalitetnije pružanje usluga prevoza građanima, ali i daljeg unapređenja sistema javnog prevoza putnika.

Radiće se i na pronalaženju najboljeg načina organizovanja javnog prevoza u svakom gradu i koordiniranog nastupa prema lokalnim samoupravama i nadležnim republičkim organima u pogledu stvaranja insitucionalnih uslova za obezbeđenje što kvalitetnijeg i jeftinijeg prevoza putnika, rečeno je prilikom potpisivanja protokola.

protokol3

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com